ροή ειδήσεων

Σοκ: Καταργούν τον Δαρβίνο στην Τουρκία



Οι τουρκικές εκπαιδευτικές αρχές αποφάσισαν την διακοπή της διδασκαλίας στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας της θεωρίας του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών, χαρακτηρίζοντας την αμφιλεγόμενη και δυσνόητη.


Το κεφάλαιο με τίτλο «Η Αρχή της Ζωής και της Εξέλιξης» θα διαγραφεί από τα σχολικά βιβλία βιολογίας και σχετικό περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο μόνο σε μαθητές από ηλικίες 18 και 19 ετών που συνεχίζουν για πανεπιστημιακές σπουδές, δήλωσε ο Αλπασλάν Ντουρμούς, επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Εκπαίδευσης, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα.


«Γνωρίζουμε ότι αν οι μαθητές μας δεν έχουν το υπόβαθρο να κατανοήσουν την λογική βάση και τις υποθέσεις, ή αν δεν διαθέτουν την γνώση και το επιστημονικό πλαίσιο, δεν θα είναι σε θέση να καταλάβουν κάποια αμφιλεγόμενα θέματα, οπότε παραλείψαμε κάποια από αυτά», τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς νωρίτερα αυτό το χρόνο είχε χαρακτηρίσει ξεπερασμένη τη θεωρία του Δαρβίνου, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι απαραίτητο να διδάσκεται.



Οι αλλαγές αποτελούν μέρος ενός νέου προγράμματος σπουδών που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 και διαμορφώθηκε με βάση τις «τουρκικές αξίες», επισήμανε ο Ντουρμούς.

Οι αλλαγές αφορούν συνολικά 51 προγράμματα σπουδών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανάμεσά τους και τα θρησκευτικά σχολεία «Ιμάμ Χατίπ», τα οποία υποστηρίζονται από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πολλοί επικριτές υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) προωθούν μια ατζέντα ισλαμιστικών απόψεων, υπονομεύοντας τα κοσμικά θεμέλια της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *