επικαιρότητα

Αναρμόδιο το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου για τις παραλίεςΑναρμόδιο ν’ αποφασίσει για τα ασφαλιστικά μέτρα, που κατέθεσαν εναντίον της ΕΤΑΔ για τις παραλίες, ο Δήμος Ρόδου και οι επαγγελματίες, απεφάνθη ότι είναι το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, παραπέμποντας την εκδίκαση σε αντίστοιχο Δικαστήριο των Αθηνών.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, υπήρξε ένταση ανάμεσα σε ομπρελάδες και δικηγόρους της ΕΤΑΔ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Αστυνομίας για να επανέλθει η ηρεμία.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος Ρόδου, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ τον καλεί να διακόψει άμεσα την απευθείας παραχώρηση των παραλιών και τον -σε εξέλιξη- διαγωνισμό.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, θα προσβάλλει το διαγωνισμό με κάθε ένδικο μέσο και θα αποτρέψει με κάθε νόμιμο, δημοκρατικό τρόπο την «υφαρπαγή» των περιουσιακών στοιχείων του δήμου.

Ο κ. Χατζηδιάκος, αφού εκφράζει την έκπληξη και την αγανάκτησή του για την άρνηση της εταιρείας να παραχωρήσει στο δήμο τη διαχείριση και αξιοποίηση τμημάτων Αιγιαλών, προχωρώντας απευθείας στις διαδικασίες για την εκμίσθωση τους για μια τριετία (με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον δύο έτη) τονίζει:.

«H αυθαίρετη, αντιδημοκρατική και εχθρική προς τον δήμο απόφασή σας, ακόμη και αν προκύπτει από μνημονιακούς όρους, όπως εσείς ισχυρίζεστε και προφανώς αποδέχεστε αν και αυτοαποκαλούμενοι αντιμνημονιακοί, βρίσκει το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου και το σύνολο της κοινωνίας μας αντίθετους, γιατί για μια ακόμη φορά, το κεντρικό κράτος « υπεξαιρεί πόρους» και «υφαρπάζει περιουσίες», που δικαιωματικά ανήκουν στην Ροδιακή Κοινωνία και στον Δήμο, σύμφωνα και με το ισχύον νομικό καθεστώς των ακινήτων του δημοσίου στα Δωδεκάνησα».

ert

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα