ροή ειδήσεων

Σαρωτικοί έλεγχοι στα νησιά διενεργούνται από κλιμάκια του ΙΚΑ



Σαρωτικούς ελέχους διενεργεί το Περιφερειακό Υποκατάστημα ΕΦΚΑ Μισθωτών Ρόδου (πρώην ΙΚΑ) κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου στα νησιά.

Ήδη έχουν διενεργηθεί εντατικοί επιτόπιοι έλεγχοι στη Σύμη αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα στην Κάρπαθο. Κατά την διάρκεια της παραμονής του κλιμακίου ελέγχου από το Υποκατάστημα της Ρόδου, διενεργήθηκαν μεγάλο πλήθος επιτόπιων ελέγχων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, καθώς και σε κατηγορίες επαγγελματιών που παρατηρείται μεγάλη παραβατικότητα ως προς την ανασφάλιστη εργασία.

Ελέγχθησαν επίσης καταγγελίες οι οποίες έμειναν στα συρτάρια του Υποκαταστήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατόπιν εντολής του Διευθυντή του Υποκαταστήματος για άμεση διεκπεραίωσή τους.

Διενεργήθηκαν τόσο στοχευμένοι επιτόπιοι έλεγοι για την τακτοποίηση εκκρεμών καταγγελιών-σημάτων από Αστυνομία και Πολεοδομία που αφορούν παράνομες οικοδομικές δραστηριότητες ακόμα και σε περιοχές του νησιού στις οποίες ουδέποτε έχει πραγματοποιήσει ποτέ στο παρελθόν ελέγχους το Υποκατάστημα. Μεγάλο ποσοστό προσλήψεων παρατηρήθηκε να γίνονται στο σύστημα Εργάνη την πρώτη ημέρα διενέργειας ελέγχων του κλιμακίου από τον ΕΦΚΑ-ΙΚΑ Ρόδου στο νησί της Καρπάθου.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι έλεγχοι καθ’ όλη την διάρκεια της τουριστικής σεζόν, θα πρέπει να είναι εντατικοί διότι συμβάλλουν στα μέγιστα για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

vimatisko

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *