επικαιρότητα

Σαρωτικοί έλεγχοι στα νησιά διενεργούνται από κλιμάκια του ΙΚΑΣαρωτικούς ελέχους διενεργεί το Περιφερειακό Υποκατάστημα ΕΦΚΑ Μισθωτών Ρόδου (πρώην ΙΚΑ) κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου στα νησιά.

Ήδη έχουν διενεργηθεί εντατικοί επιτόπιοι έλεγχοι στη Σύμη αλλά και την προηγούμενη εβδομάδα στην Κάρπαθο. Κατά την διάρκεια της παραμονής του κλιμακίου ελέγχου από το Υποκατάστημα της Ρόδου, διενεργήθηκαν μεγάλο πλήθος επιτόπιων ελέγχων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο, καθώς και σε κατηγορίες επαγγελματιών που παρατηρείται μεγάλη παραβατικότητα ως προς την ανασφάλιστη εργασία.

Ελέγχθησαν επίσης καταγγελίες οι οποίες έμειναν στα συρτάρια του Υποκαταστήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατόπιν εντολής του Διευθυντή του Υποκαταστήματος για άμεση διεκπεραίωσή τους.

Διενεργήθηκαν τόσο στοχευμένοι επιτόπιοι έλεγοι για την τακτοποίηση εκκρεμών καταγγελιών-σημάτων από Αστυνομία και Πολεοδομία που αφορούν παράνομες οικοδομικές δραστηριότητες ακόμα και σε περιοχές του νησιού στις οποίες ουδέποτε έχει πραγματοποιήσει ποτέ στο παρελθόν ελέγχους το Υποκατάστημα. Μεγάλο ποσοστό προσλήψεων παρατηρήθηκε να γίνονται στο σύστημα Εργάνη την πρώτη ημέρα διενέργειας ελέγχων του κλιμακίου από τον ΕΦΚΑ-ΙΚΑ Ρόδου στο νησί της Καρπάθου.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι έλεγχοι καθ’ όλη την διάρκεια της τουριστικής σεζόν, θα πρέπει να είναι εντατικοί διότι συμβάλλουν στα μέγιστα για την καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας.

vimatisko

Σχόλια

S M S

Αντιδήμαρχο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ θα έχουμε;
Αρε που είσαι Χατζή... με τον Γιαννακάκη ;;;

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης