ροή ειδήσεων

Χωρίς εργάτες στην καθαριότητα κινδυνεύει να μείνει η Σύμη



Χωρίς το αναγκαίο προσωπικό σε έναν κρίσιμο τομέα, όπως είναι αυτός του τομέα της καθημερινότητας κινδυνεύει να μείνει ο Δήμος Σύμης μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου. Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να οδηγήσει σε ξαφνικό θάνατο συμβασιούχους στους Δήμους της χώρας , προκαλεί «πονοκέφαλο» στον δήμαρχο της Σύμης Λευτέρη Παπακολούδα , καθώς το νησί βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της αδυναμίας αποκομιδής των απορριμμάτων κατά τη θερινή περίοδο.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» ο κ.Παπακαλοδούκας τα τελευταία έξι χρόνια με την αποχώρηση του εργατοτεχνικού προσωπικού του Δήμου λόγω συνταξιοδότησης του, ο τομέας της καθαριότητας λειτουργούσε με τους συμβασιούχους που προσελάμβανε. Ουσιαστικά τα τελευταία τρία χρόνια η καθαριότητα της Σύμης εξυπηρετούταν από τους τέσσερις συμβασιούχους που είχαν προσληφθεί από το Δήμο και οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της απόλυσης τους.

Αν τελικά δεν δοθεί λύση με νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους τότε μέχρι τις 31 Ιουλίου οι τέσσερις εργαζόμενοι του Δήμου Σύμης θα πρέπει να απολυθούν, με αποτέλεσμα το νησί να μείνει χωρίς εργατικό προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας. Μάλιστα ο κ.Παπακαλοδούκας κατέθεσε και σχετικό ερώτημα προς το υπουργείο Εσωτερικών για το τι μέλλει γενέσθαι στο νησί χωρίς όμως να λάβει ακόμη καμία απάντηση.

Με την απόλυση των συμβασιούχων από το Δήμο της Σύμης στο τέλος Ιουλίου , δεν θα υπάρχουν διαθέσιμοι εργάτες για να αναλάβουν τον τομέα της καθαριότητας και κυρίως της αποκομιδής των σκουπιδιών. Ουσιαστικά ο τομέας της καθαριότητας θα σταματήσει να λειτουργεί στην Σύμη σε μια περίοδο που το νησί «πλημμυρίζει» καθημερινά από τους τουρίστες που το επισκέπτονται με αποτέλεσμα τον διασυρμό και την δυσφήμιση του αφού ο Δήμος δεν θα έχει τη δυνατότητα αποκομιδής των σκουπιδιών.

Το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης του Δήμου της Σύμης όπως και άλλων μικρών Δήμων της Δωδεκανήσου είναι γνωστό σε κυβερνητικό επίπεδο, αλλά ουδείς ενδιαφέρεται για την στελέχωση τους. Για ακόμη μία φορά οι νησιωτικές πολιτικές για την στήριξη των μικρών νησιών της χώρας ,όπως είναι η Σύμη ,που εξήγγειλε τον περασμένο Δεκέμβριο ,από την Νίσυρο στην οποία βρέθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αποδεικνύονται κενό γράμμα , χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο ,αφού η κυβέρνηση αντί να στηρίζει έμπρακτα τους μικρούς νησιωτικούς Δήμους, δίνοντας τους τη δυνατότητα κατ’ εξαίρεση πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία τους, βρίσκει συνεχώς προφάσεις για την αποδυνάμωση τους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *