ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα, ο πιο «καυτός» προορισμός για τους Βρετανούς το καλοκαίρι



Με άνοδο κατά 21,8% η Ελλάδα θεωρείται ως ο πιο «καυτός» προορισμός του καλοκαιριού για τον εξερχόμενο τουρισμό από το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως προκύπτει με βάση την τελευταία ανάλυση της ForwardKeys.


Τη ίδια στιγμή, μαζί με την Ελλάδα, στους προορισμούς που καταγράφεται σημαντική άνοδο από το Ην. Βασίλειο συμπεριλαμβάνονται η Ινδονησία (17,4%), η Ρωσία (16,7%) και η Πορτογαλία (14,8%).

Σύμφωνα με την ForwardKeys, η ανάπτυξη του εξερχόμενου τουρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο γι’ αυτό το καλοκαίρι υπολείπεται των άλλων βασικών τουριστικών αγορών. Εντούτοις, η εταιρία προβλέπει ένα δυναμικό καλοκαίρι από πλευράς ταξιδιών φέτος, με βάση τα αποτελέσματα της ανάλυσης 16 εκατομμυρίων συναλλαγών για κρατήσεις ημερησίως.

Ωστόσο, ενώ η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου εμφανίζει μηδενική σχεδόν ανάπτυξη (0,1%), οι μεγαλύτερες δύο αγορές στον κόσμο, η Γερμανία και οι ΗΠΑ, παρουσιάζουν αύξηση μεγαλύτερη από 8%.

Οι συνολικές κρατήσεις για αναχωρήσεις τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 6,4% την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του FowardKeys.

Εκτός από τη γερμανική και την αμερικανική αγορά, άλλες βασικές αγορές εξερχόμενου τουρισμού, οι οποίες εμφανίζουν καλύτερη ανάπτυξη από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η Γαλλία, με αύξηση 5,4%, η Αυστραλία με 6,3% και ο Καναδάς με 2,6%.

Με βάση τα αποτελέσματα της ForwardKeys, πολύ σημαντική αύξηση στις εξερχόμενες κρατήσεις παρατηρείται από τις αποκαλούμενες αναπτυσσόμενες χώρες BRIC, με τη Βραζιλία να σημειώνει άνοδο κατά 40,6%, τη Ρωσία κατά 31,3%, την Ινδία κατά 10,7% και την Κίνα κατά 7,7%.

Μια περιφερειακή ανάλυση δείχνει ότι η Νότια Αμερική παρουσιάζει άνοδο κατά 20% και η Ανατολική Ευρώπη κατά 18,2%. Ακολουθούν η Βόρεια Αμερική και η Νοτιοανατολική Ασία, με άνοδο 7,6% και 6,3%, αντίστοιχα.

Από πλευράς εισερχόμενου τουρισμού, μετά την «κατάρρευση» της στερλίνας, οι φόροι καθιστούν το Ηνωμένο Βασίλειο πιο ανταγωνιστικό ως προορισμό. Έτσι, παρατηρείται αύξηση κατά 18%.

Ωστόσο, αντίθετα, οι ΗΠΑ είναι η μόνη σημαντική, τουριστική αγορά όπου οι κρατήσεις για το καλοκαίρι υπολείπονται σε σχέση με πέρυσι, κατά 3,5%.

Όλοι οι άλλοι σημαντικοί προορισμοί εμφανίζουν έντονο ενδιαφέρον κρατήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, οι καλοκαιρινές κρατήσεις για την Ιταλία σημειώνουν άνοδο κατά 6,8%, για την Ισπανία κατά 13,0%, για τη Γαλλία κατά 7,3% και για την Ταϊλάνδη κατά 3,2%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα αυτά ο Olivier Jager, διευθύνων σύμβουλος της ForwardKeys, είπε: «Εκτός από τις εισερχόμενες μετακινήσεις προς τις ΗΠΑ, φέτος είναι ένα καλό έτος για τα ταξίδια, με περισσότερους ανθρώπους από ποτέ να είναι πρόθυμοι να πετάξουν μακριά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η Ρωσία και η Βραζιλία, παρουσιάζουν ανάκαμψη μετά από τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια.

Παρ’ όλα αυτά, οι κρατήσεις για μελλοντικά ταξίδια είναι σημαντικά μπροστά από εκεί πού ήταν πέρυσι την ίδια περίοδο».

ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *