επικαιρότητα

Αφάντου: βγάζει πρόεδρο στον Σύλλογο ΑρχαιολόγωνΌγδοη κατά σειρά στις προτιμήσεις όσων ψήφισαν τη δική της παράταξη, τρίτη αναπληρωματική δηλαδή, ήταν η νέα πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Τούλα Μαρκέτου. Μετά από ανάλογες παραιτήσεις προηγούμενων από αυτήν, όμως, μπήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο και εξελέγη πρόεδρος. Απορία; Για όσους γνωρίζουν τα πράγματα, καμία μάλλον. Η αρχαιολόγος είναι εκείνη που πίεσε τα μέγιστα για την κήρυξη της Αφάντου. Ξέρετε. Εκείνη που σταμάτησε την επένδυση.

Η Αφάντου έβγαλε πρόεδρο, λοιπόν, στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Τα μέλη του βλέπουν τώρα μια υποψήφια που σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή, πήρε 53 ψήφους σε σύνολο 637 ψηφισάντων και 197 ψήφων που πήρε το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο στο οποίο μετείχε. Φυσικά και μπορεί να συμβεί αυτό, δημοκρατία έχουμε. Είναι όμως δυνατόν να παραιτούνται τρεις μόλις εκλεγμένοι σύμβουλοι ώστε να αναδειχθεί πρόεδρος κάποια που δεν κατάφερε να εκλεγεί;

Δεν θα ασχολούμασταν με τα εσωτερικά ενός σωματείου εργαζομένων, αν δεν υπήρχε η υπόθεση Αφάντου. Φαίνεται δηλαδή πως οι συνάδελφοί της τόσο εκτίμησαν την παρέμβασή της για την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου ολόκληρου του γηπέδου της επένδυσης ώστε να την κάνουν πρόεδρο έστω και διά παραίτησης τριών.

Οι κακές γλώσσες θέλουν την αρχαιολογική υπηρεσία Ρόδου να έκανε την πρόταση για κήρυξη σε αγαστή σύμπνοια με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη, η οποία είναι γενικώς υπέρ των κηρύξεων στο παρά πέντε ή, όπως στο Ελληνικό, στο και πέντε. Σύντομα θα δούμε, λοιπόν, πόσο «σημειολογική» είναι η εκλογή της νέας προέδρου. Και πόσο μακριά θα σταθεί σε αυτή τη θητεία του ο σύλλογος από την πολιτική ηγεσία.

Αντιγόνη Καρατάσου

liberal.gr

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε