επικαιρότητα

Έκαψαν το ξενοδοχείο τους για να εισπράξουν την αποζημίωσηΝα εξαπατήσουν την ασφαλιστική εταιρεία επιχείρησαν πατέρας και γιος, βάζοντας φωτιά στο μικρό ξενοδοχείο τους στην Παλιά Πόλη, ισχυριζόμενοι ότι προφανώς τους το έκαψαν ανταγωνιστές που δήθεν τους απειλούσαν.

Το περιστατικό συνέβη τον Ιανουάριο του 2003 κι είχε σαν αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς ένα μεγάλο τμήμα του ξενοδοχείου αλλά να κινδυνεύσουν και παρακείμενα σπίτια.

Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε ενδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμό και μετά την ολοκλήρωση των ερευνών διώχθησαν πατέρας και γιος για ηθική αυτουργία στον εμπρησμό από πρόθεση, της επιχείρησης τους.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης και εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Ο 58χρονος επιχειρηματίας μαζί με τον 35χρονο γιο του, κρίθηκαν πρωτόδικα αθώος ο πρώτος κι ένοχος ο δεύτερος με ποινή κάθειρξης 8 ετών. Κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση ο τελευταίος και χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Επίσης, μετά από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου ο 58χρονος δικάστηκε εκ νέου τον Μάιο του 2013 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, όπου κι εκεί αθωώθηκε.

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα