επικαιρότητα

Η αύξηση του CO2 είναι συνέπεια (και όχι αιτία) της θέρμανσης και με πολλές ΑΠΕ οι Γερμανοί ...ανέβασαν τις εκπομπές CO2Θυμάστε το παραμύθι που σερβίρεται από ΑΠΕτζήδες και τους παπαγάλους τους ότι ο κόσμος θερμαίνεται λόγω CO2 και ότι πρέπει να βάλουμε ΑΠΕ για να μειώσουμε το CO2; Διπλό το παραμύθι: Το αυξημένο CO2 είναι συνέπεια της αυξημένης θερμοκρασίας (που προκαλείται από άλλους λόγους) και οι ΑΠΕ δεν μειώνουν εκπομπές CO2. Και τα δύο αυτά, σας τα λέω από το ...2010! Τώρα γράφονται σε ξένες εφημερίδες... Συνέχεια... και δεν είναι ούτε της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ούτε του ...Trump αυτές οι εφημερίδες.


1) Οι αυξήσεις στο ατμοσφαιρικό CO2 είναι συνέπεια της αύξησης της θερμοκρασίας της Γης και δεν προκαλούν την όποια αύξηση της θερμοκρασίας. (με αυτόματη μετάφραση στα αγγλικά εδώ).

Και το "ανθρωπογενές θερμοκήπιο" προφανώς δεν φταίει για την θέρμανση στον Άρη ή στον Πλούτωνα...

2) Οι εκπομπές CO2 (δηλαδή η κατανάλωση καυσίμων) ανεβαίνει στην Γερμανία εξ αιτίας των ΑΠΕ (και δεν είναι το μόνο που ανεβαίνει εξ αιτίας των ΑΠΕ)
https://green-watch.net/revealed-german-emissions-increases-due-to-renewables-9b3ac336d393
https://www.ft.com/content/7f2f199a-0a5f-11e7-97d1-5e720a26771b

Από έρευνα του Γερμανικού Πράσινου Κόμματος που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Μάρτιο, παρά την εξωφρενικά ακριβή μετάβαση σε ΑΠΕ (τίγκα η Γερμανία σε ΑΠΕ) οι εκπομπές CO2 αντί να μειωθούν, αυξήθηκαν κατά 0,7% το 2016. Βέβαια, αν με παρακολουθείτε, αυτό θα το ξέρετε αφού το έχω μεταφέρει εδώ είτε σαν μελέτη του 2013 , είτε από επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος. Οι ΑΠΕ δεν μειώνουν εκπομπές, επειδή δεν εξοικονομούν καύσιμα. Και δεν εξοικονομούν καύσιμα επειδή ό,τι κερδίζεται από την έγχυση μεταβλητού ρεύματος, χάνεται από την αύξηση σε μεταβλητότητα των συμβατικών μονάδων με συνεπαγόμενη μείωση της αποδοτικότητας. Και όσο αυξάνει η διείσδυση των ΑΠΕ, αυξάνεται και η αστάθεια στο δίκτυο. Δεν τα λέω εγώ αυτά, τα λένε οι Γερμανοί Πράσινοι.

Παπαγάλοι, "μηχανικοί", επαγγελματίες παραπληροφορητές, λαδωμένοι ή αφελείς "αξιωματούχοι", τρολς, και πάσης φύσεως σύμβουλοι και ανώμαλοι που δουλεύετε για τον Φούχτελ ή για τους Έλληνες μαφιόζους που πάνε για αρπαχτές:

Είστε ψεύτες. Ληγμένα λαμόγια. Κυνηγοί επιδοτήσεων από πτωχευμένη χώρα με ρεκόρ ύφεσης.

Για αρχειακούς λόγους βάζω και αυτή την συλλογή άρθρων από διάφορες πηγές που λένε ότι τα αιολικά δεν εξοικονομούν ρύπους ή καύσιμα, ή εξοικονομούν λιγότερα από ότι αντιστοιχούν σε αυτά που λένε.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/6/17, 10:02 μ.μ.

    Ακριβώς! Δεν φταίει η ανθρώπινη δραστηριότητα για την κλιματικη αλλαγή. Και άλλες φορές στο παρελθόν έχουν γίνει κλιματικές αυξομειώσεις. Και η φύση θα βρεί την ισορροπία της. (Ανταρκτικη, Σαχαρα ποντάρω ως η επερχόμενη κλιματική ισορροπία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πειράζει, έχουμε γίνει πολλοί στον πλανήτη αυτό, ακόμα δεν καταλάβαμε ότι η φύση είναι ένας οργανισμός που αντιδρά και σκοτώνει τα βλαβερά "μικρόβια" (Εμάς) όταν πάμε κόντρα στους νόμους της. Ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία, αφού 5-20 έτη είναι χιλιοστό του δευτερολέπτου για την φύση. Αργά ή γρήγορα θα μας καταστρέψει..... Η πλάκα είναι ότι ορισμένοι που το παίζουν και ιδιοφυΐες, μας λένε ότι πρέπει σύντομα να μετακομίσουμε σε άλλο πλανήτη για να σωθούμε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα