ροή ειδήσεων

«Έφυγε» από τη ζωή ο δημιουργός του ΑΝΤ1, Μίνως Κυριακού



Σε ηλικία 75 ετών - Δραστηριοποιείτο στους τομείς της ναυτιλίας, της ραδιοτηλεόρασης και του αθλητισμού - «Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, σύσσωμη η οικογένεια Κυριακού αποχαιρετά τον πολυαγαπημένο μας Μίνω, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ΑΝΤ1Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 75 ετών (γεννημένος στις 31 Μαΐου του 1942), άφησε σήμερα το απόγευμα ο μεγαλοεπιχειρηματίας και εφοπλιστής, ιδιοκτήτης του ομίλου ΑΝΤ1, Μίνως Κυριακού.

Τα τελευταία χρόνια, ο Μίνως Κυριακού υπέφερε από προβλήματα υγείας. Ο θάνατός του επήλθε από ανακοπή καρδιάς.

Τραγική ειρωνεία; Μόλις χθες παντρεύτηκε ο γιος του, Θοδωρής, στο Πόρτο Χέλι, ενώ, μία μέρα νωρίτερα, την Παρασκευή, βαφτίστηκε και το εγγόνι του.

Ο Μίνως Κυριακού σπούδασε σε Γαλλία και Ελβετία. Ένας από τους προγόνους του ήταν ο Υδραίος πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης, που είχε διατελέσει πρωθυπουργός της χώρας, ενώ άλλος ήταν ο Αλέξανδρος Κορυζής, ο οποίος διετέλεσε επίσης πρωθυπουργός κατά την περίοδο 1940-1941 και ο οποίος αυτοκτόνησε, λίγες ημέρες πριν την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα.

Ήταν γόνος οικογένειας εφοπλιστών, της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852.





Ο Μίνως Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers Inc. Το 1976 ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ο Μίνως Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, αρχικά με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα.

Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ο εκλιπών ασχολήθηκε ενεργά και με τον αθλητισμό. Το 1997 ανέλαβε τη διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ «Τσικλητήρια» το οποίο, το 2002, εντάχθηκε στην κατηγορία Super Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού.

Τον Δεκέμβριο του 2004 ο Μίνως Κυριακού παντρεύτηκε την ηθοποιό Μαρί Κωνσταντάτου, με την οποία χώρισαν φέτος. Ο ίδιος είχε δύο γιους και μία κόρη από τον προηγούμενο γάμο του.







Η ανακοίνωση της οικογένειάς του για την απώλεια του Μίνου Κυριακού

Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη, σύσσωμη η οικογένεια Κυριακού αποχαιρετά τον πολυαγαπημένο μας Μίνω, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, από ανακοπή καρδιάς αργά το απόγευμα.

Ο σεβασμός και η βαθιά οδύνη διακατέχουν το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται σε όλες τις επιχειρήσεις του Ομίλου Μίνου Κυριακού.

Ο Μίνως Κυριακού γεννήθηκε το 1942 και δραστηριοποιήθηκε με τη Ναυτιλία και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Στα τέλη της δεκαετίας του '80 ίδρυσε το ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 FM 97.2.

Το 1989 εγκαινίασε τη λειτουργία της και η τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Μίνου Κυριακού θα λάβετε με νεότερη ανακοίνωση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *