επικαιρότητα

Αφρικανή ψέκασε με σπρέι 11 επιτύμβιες στήλες στο Μουσείο της ΒεργίναςΤο περιστατικό έγινε αντιληπτό στις 10 Μαΐου, καταγγέλθηκε στις Αρχές δύο ημέρες μετά και έκτοτε γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό της υπεύθυνης

Ένα πραγματικά περίεργο περιστατικό βανδαλισμού αρχαιοτήτων διερευνούν οι Αρχές, το οποίο μάλιστα έγινε γνωστό μόλις τώρα, μετά από δύο ολόκληρους μήνες.Στις αρχές Μαΐου μία Αφρικανή που φορούσε εθνικ φορεσιά και τουρμπάνι πλησίασε και ψέκασε με σπρέι, που περιείχε μία άγνωστη λιπαρή ουσία, τις βάσεις σε 11 επιτύμβιες στήλες στο Μουσείο της Βεργίνας.

Αυτό δεν έγινε αντιληπτό ούτε από φύλακες ούτε από κανέναν από το προσωπικό του Μουσείου ή κάποιον επισκέπτη, την στιγμή εκείνη. Έγινε αργότερα αντιληπτό όταν οι υπεύθυνοι του Μουσείου ανακάλυψαν λιπαρούς λεκέδες στις αρχαιότητες αυτές και έτσι ανέτρεξαν στις 10 Μαΐου στο κλειστό κύκλωμα όπου εντόπισαν την μυστηριώδη γυναίκα που διέπραξε τους βανδαλισμούς αυτούς.

Δύο ημέρες μετά το κατήγγειλαν στις Αρχές και έκτοτε γίνεται έρευνα για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία της γυναίκας αυτής, να εντοπισθεί και να συλληφθεί.

Σημειώνεται πάντως ότι οι ζημιές που προκάλεσε δεν ήταν μόνιμες ευτυχώς και οι συντηρητές κατάφεραν να καθαρίσουν αποτελεσματικά τις αρχαιότητες από αυτή την άγνωστη λιπαρή ουσία.

Βεβαίως, αυτό προκαλεί και ερωτηματικά για την ασφάλεια των αρχαιοτήτων και για το πόσο εύκολο είναι τελικά οποιοσδήποτε, οποτεδήποτε θελήσει να προκαλέσει μία μικρή ή μεγάλη και ανεπανόρθωτη ζημιά… στα μνημεία και τα μουσεία μας.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά