ροή ειδήσεων

Αυξήθηκαν οι λαθρομεταναστευτικές ροές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο: 62.327 διαμένουν στα hot spots


Η δημοσίευση των στοιχείων επιβεβαιώνει αυτό που όλοι φαντάζονταν. Αυξημένες είναι οι λαθρομεταναστευτικές ροές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο από την Τουρκία σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ευρωπαϊκών οργάνων, τον Μάιο έφτασαν στην Ελλάδα 2.018 “πρόσφυγες” και λαθρομετανάστες όταν τον ακριβώς προηγούμενο μήνα τα στοιχεία έδειξαν 1.444 αφίξεις. Και τον Ιούνιο οι εισροές από Τουρκία ήταν πάνω από 2.000 άτομα.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι λαθρομετανάστες στα hotspots των νησιών έσπασαν το φράγμα των 15.000 και στην υπόλοιπη ενδοχώρα τα 62.327 άτομα. Χίος και Λέσβος είναι τα νησιά με τις περισσότερες αφίξεις, ενώ αποτέλεσμα της αύξησης των μεταναστευτικών ροών του τελευταίου διαστήματος ήταν τα πρόσφατα σοβαρά επεισόδια στη Μόρια.

Εκτός από τον καλό καιρό, ο οποίος είναι σύμμαχος των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, οι εντάσεις που έχουν καταγραφεί στην Τουρκία μεταξύ “προσφύγων” / λαθρομεταναστών με τις τοπικές κοινωνίες είναι ένας ακόμη πρόσθετος λόγος για τις νέες αυξημένες αφίξεις. Ανοιχτός ακόμα παραμένει δρόμος του Έβρου για τους “πρόσφυγες”. Όπως σημειώνει η έκθεση, τον Ιούνιο ήρθαν από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Έβρου 194 (λαθρό)μετανάστες. Τον Ιούλιο, συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 12 μέχρι 18 του μηνός, καταγράφηκαν οι περισσότερες αφίξεις “προσφύγων” για το 2017.

Συνολικά μόνο εκείνο το χρονικό διάστημα 855 άτομα έφτασαν στα Ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια, ενώ την εβδομάδα 10 με 16 Ιουλίου παραλίγο να επαναληφθεί το ρεκόρ του Ιουνίου με 848 αφίξεις.

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο είναι η μεγάλη μείωση των επιστροφών με το πρόγραμμα της εθελοντικής επιστροφής και αποκατάστασης. Τον Οκτώβριο του 2016 ολοκληρώθηκαν 1.157 επιστροφές, ενώ τον Ιούνιο 312.

«Αμελητέες» χαρακτηρίζονται και οι επιστροφές προς την Τουρκία, όπου τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκαν μόλις 37, ενώ οι περισσότερες επιστροφές προς την Τουρκία καταγράφηκαν τον Οκτώβριο του 2016 αγγίζοντας τις 194.

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι το πρόβλημα της λαθραίας εισόδου στην Ελλάδα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς, αλλά αντιθέτως ο όγκος των λαθρομεταναστευτικών ροών συνεχώς διευρύνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/7/17 21:50

    Ενοχλείστε από τους λαθρο;οι παρανομες ελληνοποιήσεις πριν από 22 χρόνια ξεχάστηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *