ροή ειδήσεων

Η βλάβη στο ραντάρ του αεροδρομίου Ρόδου



Ενός κακού μύρια έπονται, λέει η παροιμία, και ίσως αυτό να ταιριάζει σε όσα συνέβησαν στους επιβάτες που χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο της Ρόδου χθες Τέταρτη και προχθές Τρίτη. Στην αρχή «χάλασε» το ένα ραντάρ προσέγγισης (ILS). Στη συνέχεια χάλασε και το δεύτερο με αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις στις πτήσεις έως πέντε ώρες. Εν τω μεταξύ, οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί της ΥΠΑ απεργούσαν και κανείς άλλος εκτός από το προσωπικό ασφαλείας δεν επιτρέπεται να πλησιάσει τα ραντάρ. Τελικά την Τετάρτη το μεσημέρι, κι αφού οι τουριστικοί φορείς απείλησαν να πάνε στον εισαγγελέα, ως εκ θαύματος και τα δύο ραντάρ επαναλειτούργησαν! Κάποιοι θυμήθηκαν τις αντιδράσεις πριν από την παραχώρηση του αεροδρομίου που γίνονταν από τα συνδικαλιστικά σωματεία της ΥΠΑ στη Ρόδο. Τέλος καλό, όλα καλά, λένε όμως. Αν και η απεργία των ηλεκτρονικών μηχανικών λήγει σήμερα, ελπίζουν ότι δεν θα σημειωθούν άλλες... βλάβες.

Προοπτικές βελτίωσης της οικονομίας βλέπει ο ΣΕΤΕ

Προοπτικές, υπό προϋποθέσεις, για ουσιαστική βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας που θα βασίζεται σε υγιή εξωστρεφή ανάπτυξη και όχι σε δανεισμό από το εξωτερικό, διαπιστώνει το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Στον αντίποδα χαρακτηρίζει «φούσκα» την οικονομική κατάσταση στη χώρα την περίοδο από το 2002 έως το 2009. Επίσης, το Ινστιτούτο βλέπει σημαντικά επιτεύγματα της οικονομίας κατά την περίοδο 2010-2017, που δημιουργούν αισιοδοξία για την ανάκαμψη και τη σταδιακή ανάκτηση του χαμένου εδάφους.

Στις πιστώτριες τράπεζες η απόφαση για συγχώνευση

Από τις τράπεζες θα εξαρτηθεί αν θα έχουμε συγχώνευση δύο εισηγμένων επιχειρήσεων από τον ίδιο κλάδο. Η μία επιχείρηση την τελευταία τριετία δεν κατάφερε να αναδιαρθρώσει τον δανεισμό της και πλέον οι πιστώτριες τράπεζες θα αποφασίσουν είτε την αλλαγή της διοίκησης, είτε θα ανάψουν το «πράσινο φως» για την απορρόφησή της από ανταγωνίστρια εταιρεία. Η δεύτερη εταιρεία με αρνητικά ίδια κεφάλαια στα τέλη του 2016 προσπαθεί να μειώσει τα κόστη λειτουργίας της, αλλά δεν βοηθάει η υφεσιακή κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο.

Προβολή της Αθήνας από διάφορους φορείς

Σημαντικά αποτελέσματα προκύπτουν από την κοινή πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, της Aegean και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για την προβολή της πρωτεύουσας ως σύγχρονου κέντρου πολιτισμού και ελκυστικού τουριστικού προορισμού για όλο τον χρόνο. Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιήθηκαν από τις αρχές του έτους έως τον Ιούνιο, 4 από τους 10 δημοφιλέστερους Γερμανούς Instagramers έζησαν την αθηναϊκή εμπειρία, την οποία και μοιράστηκαν με το κοινό τους, που αθροιστικά υπερβαίνει τους 1,3 εκατ. followers. Επίσης, ανοδικά κινούνται, όπως και πέρυσι, οι συνολικές αφίξεις ξένων τουριστών.

Πλειστηριασμός μετά πολλών εμποδίων

Με ματαίωση απειλήθηκε χθες ο πλειστηριασμός για τα εμπορικά σήματα και τις συμμετοχές της «Πήγασος». Κι αυτό, διότι από νωρίς το απόγευμα μέλη οργανώσεων που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς κατοικιών –όχι μόνο πρώτης κατοικίας– αλλά και στελέχη της «Λαϊκής Ενότητας» είχαν συγκεντρωθεί έξω από την αίθουσα 7 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, προκειμένου να εμποδίσουν εν γένει τη διενέργεια πλειστηριασμών. Χθες, άλλωστε, ήταν η τελευταία ημέρα διενέργειας πλειστηριασμών, πριν από τις διακοπές του Αυγούστου. Υστερα, ωστόσο, από παρέμβαση εργαζομένων στις επιχειρήσεις της «Πήγασος», που επιθυμούσαν τη διεξαγωγή αυτού του πλειστηριασμού, οι διαδηλωτές επέτρεψαν τη διενέργειά του. Η διαδικασία, πάντως, ακόμη και για την «Πήγασος» γινόταν υπό το άγρυπνο βλέμμα τόσο του στελέχους της ΛΑΕ Δ. Στρατούλη όσο και της Ζ. Κωνσταντοπούλου. Νωρίτερα, πάντως, προηγήθηκαν προπηλακισμοί συμβολαιογράφων, με τους αστυνομικούς απλώς να παρακολουθούν.Έντυπη

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *