επικαιρότητα

«Ο Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός που επέβαλε τις μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις στον τουρισμό»Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Ο κ. Τσίπρας έχει ήδη περάσει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που επέβαλε τις μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις στον τουρισμό», δήλωσε με ιδιαίτερα επικριτικό σχόλια, Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας για τα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο τρίμηνο του 2017.


«Ο ίδιος, μόλις πριν από λίγες ημέρες, θριαμβολογούσε για την πορεία του ελληνικού τουρισμού» παρατήρησε και συνεχίζοντας την αυστηρή κριτική του, υπογράμμισε: «Τα στοιχεία, όμως, της Τράπεζας της Ελλάδος για τα έσοδα από τον τουρισμό, τη μέση δαπάνη, αλλά και τις διανυκτερεύσεις το πρώτο τρίμηνο του 2017, προβληματίζουν όλους τους ανθρώπους που ζουν από τον τουρισμό».

«Η μόνη που δεν προβληματίζεται είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε πως «σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία:

-Καταγράφεται μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 9,2%.

-Μειώθηκε η κατά κεφαλή ημερήσια δαπάνη κατά 1,9%.

-Μειώθηκαν οι διανυκτερεύσεις κατά 3,4%».

«Η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται το προφανές: Ότι το πρόσημο κάθε χρονιάς στον τουρισμό καθορίζεται από τα έσοδα και όχι από τον αριθμό των επισκεπτών» επεσήμανε ο κ. Κόνσολας.

»Η μείωση των εσόδων από τον τουρισμό είναι αποτέλεσμα της επιβολής των φορολογικών επιβαρύνσεων της τελευταίας διετίας, που κατέστησαν πιο ακριβό το τουριστικό μας προϊόν και μείωσαν την ανταγωνιστικότητά του», παρατήρησε.

Και τόνισε: «Αυτή είναι μια άβολη αλήθεια για την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Είναι, όμως, πραγματικότητα».
« Ο τουρισμός χρειάζεται στρατηγικό σχέδιο, επενδύσεις που θα προσελκύσουν επισκέπτες υψηλού εισοδήματος και αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων», κατέληξε στη δήλωσή του, ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ.

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα