επικαιρότητα

Σε έξαρση οι επιθέσεις σκύλων - Στοιχεία σοκΈντονο προβληματισμό και αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι, προκαλούν τα απανωτά περιστατικά επιθέσεων σκύλων σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών τόσο στο Ηράκλειο όσο και σε άλλες περιοχές της Κρήτης ενώ χαρακτηριστικά του μεγέθους του προβλήματος είναι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα στο «Ράδιο Κρήτη» και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο γιατρός του Βενιζελείου, Στέλιος Κτενιαδάκης, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στοιχεία, μόνον το πρώτο εξάμηνο του 2017, καταγράφηκαν 117 επιθέσεις σε βάρος πολιτών που μετέβησαν στο Βενιζέλειο κι εξετάστηκαν από τους γιατρούς. Υπολογίζεται δηλαδή ότι κατά μέσο όρο το μήνα σημειώνονται περίπου 40 περιστατικά.

Πρόκειται, όπως είπε ο ίδιος, για έναν τεράστιο αριθμό κρουσμάτων με τραύματα συνήθως στα κάτω άκρα και τον κορμό, ενώ τελευταία έχουμε και τραύματα- και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό – σε πρόσωπο και τράχηλο ακόμη και σε βάρος γυναικών και ηλικιωμένων κατά την πτώση τους στο έδαφος!

Όπως εξήγησε ο κ. Κτενιαδακης, συχνά τα τραύματα δεν επουλώνονται εύκολα και οι ουλές μένουν αφού δύσκολα ράβονται λόγω των μικροβίων.

Συχνότερα, κατά τον ίδιο, είναι τα κρούσματα με επιθέσεις σε χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλά άτομα, όπως νοσοκομεία, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ.

Στο μεταξύ, επιθέσεις όπως είναι γνωστό, έχουμε πολύ συχνά στην Κρήτη από αγέλες άγριων σκυλιών και λύκων σε βάρος κοπαδιών μέσα σε κτηνοτροφικές μονάδες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Κρήτης, Νίκο Δασκαλάκη, που μίλησε στην ίδια εκπομπή, μέσω του ΕΛΓΑ η κατασπάραξη ζώων καλύπτεται ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι σε επίπεδο Κρήτης, κατά το 2015 και το 2016 είχαμε περίπου 250 αναγγελίες το χρόνο!

Τα περιστατικά αυτά συνήθως απαντώνται στις παρυφές των πόλεων με το Βενεράτο, τις Βούτες και τις Ασίτες να πρωτοστατούν στην περίπτωση του Ηρακλείου.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά