ροή ειδήσεων

"Τελευταία στιγμή και με κακό προγραμματισμό τα σοβαρά θέματα"



Για μια ακόμα αφορά διαπιστώθηκε πως αναπτυξιακά θέματα και σοβαρά ζητήματα που άπτονται της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών του Ν. Αιγαίου, έρχονται για συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο χωρίς καμία σχετική τεκμηριωμένη εισήγηση.
Με αίσθημα πολιτικής ευθύνης, ζητήσαμε από την περιφερειακή αρχή να σταματήσει την υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς αργεί να συνεδριάσει και όταν το πράττει, σημαντικά θέματα έρχονται εκτός ημερησίας διάταξης. Όταν π.χ, ένα θέμα όπως αυτό που αφορά στην υποβολή πρότασης για την εξεύρεση πόρων της τουριστικής προβολής της ΠΝΑ στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Ν.Αιγαίο 2017-2020, έρχεται εκτός ημερησίας λόγω κακού προγραμματισμού της περιφερειακής αρχής, έρχεται την τελευταία στιγμή και χωρίς εισήγηση, μας μεν οδηγεί να το ψηφίζουμε προκειμένου να διασφαλίσει πόρους η περιφέρεια για την τουριστική προβολή των νησιών μας, όμως αυτό δεν είναι η ορθή λειτουργία ενός θεσμικού οργάνου. Άλλωστε, λόγω του μεγάλου προβλήματος που δημιουργήθηκε στην Κω μετά το φονικό σεισμό, είναι σημαντικό στο εν λόγω πρόγραμμα, η περιφέρεια Ν.Αιγαίου να εντάξει ειδική δράση για το νησί της Κω τόσο ως προς την επικοινωνιακή διαχείριση του προορισμού, όσο και εξειδικευμένες δράσεις για την προβολή του νησιού στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης καμπάνιας προβολής. Πέρασαν σχεδόν 3 χρόνια και η περιφερειακή αρχή ακόμα δεν έχει καταφέρει να διαχειριστεί και να συντονίσει τα δέοντα για τη λειτουργία της περιφέρειας Ν.Αιγαίου.
Ψηφίσαμε την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2016 Δωδεκανήσου και Κυκλάδων καθώς ουσιαστικά αποτελεί στο μεγαλύτερο ποσοστό του το δικό μας τεχνικό πρόγραμμα της περιόδου 2011-2014. Όμως θέλουμε να σταθούμε στο Φράγμα της Κρητηνίας, ένα έργο που είχαμε δρομολογήσει επί θητείας μας και θα είχε ολοκληρωθεί η διαγωνιστική του διαδικασία αν δεν είχε μπλοκαριστεί από τον κ. Γ. Χατζημάρκο, θα μπορούσε αυτό το έργο να είχε ήδη υλοποιηθεί. Ενεργοποιώντας τώρα την ίδια εργολαβία το φράγμα της Κρητηνίας μπορεί να ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και είναι θετικό ότι δεν θα επιβαρύνει τον Π/Υ της περιφέρειας Ν.Αιγαίου αλλά το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Προκειμένου να ψηφιστούν οι νέες προγραμματικές συμβάσεις με την αναπτυξιακή εταιρεία ΄ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε’, και το ‘Φυτώριο Α.Ε.’, ζητήσαμε να φέρουν στο περιφερειακό συμβούλιο τους απολογισμούς των προγραμματικών συμβάσεων για το 2016 προκειμένου να λάβει γνώση το σώμα για αυτό και ψηφίσαμε λευκό, ενώ ψηφίσαμε την προγραμματική σύμβαση με το ΚΕΚ Γ.Γεννηματάς Α.Ε. καθώς υπήρξε ο απολογισμός του 2016.
Τέλος, καταψηφίσαμε τον Οικονομικό Απολογισμό του 2016, καθώς το ποσό των 60 εκ. που αφήσαμε στα ταμεία της περιφερειακής αρχής το 2014 και προφητικά είχαμε πει πως θα τελειώσει η θητεία του Γ.Χατζημάρκου και το μεγαλύτερο ποσοστό θα μείνει αναπορρόφητο στα ταμεία λόγω αδυναμία υλοποίησης του Τεχνικού προγράμματος από την περιφερειακή αρχή, παρά τις εκατοντάδες προγραμματικές και διαβαθμιδικές συμβάσεις που έχει φέρει για έγκριση στο περιφερειακό συμβούλιο.

koinignomi

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *