ροή ειδήσεων

Επιχείρηση απομάκρυνσης Ρομά από πάρκο



Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αγίου Δημητρίου κ. Μιλτιάδης Παγκάς, και τα μέλη κ.κ. Γιώργος Μπελιγράδης και Κώστας Στυλιανού, με την συνδρομή της αστυνομίας, συνεργείων του Δήμου Ρόδου και εργαζομένων στις Υπηρεσίες Πρασίνου και Καθαριότητας, απομάκρυναν τους ΡΟΜΑ από το πάρκο στο οποίο είχαν αυθαιρέτως εγκατασταθεί και καθάρισαν τον χώρο.

Οι αθίγγανοι είχαν στήσει εκεί παράνομα τον καταυλισμό τους αγνοώντας προειδοποιήσεις της δημοτικής αρχής. Οι κάτοικοι της περιοχής βλέπουν την ίδια κατάσταση να επαναλαμβάνεται χρόνια τώρα και το πάρκο τους να μετατρέπεται σε τσαντιρομαχαλά, όπως χαρακτηριστικά λένε, με το που μπαίνει το καλοκαίρι.

Κάποια στιγμή προκλήθηκε ένταση καθώς οι αθίγγανοι δεν ήθελαν να απομακρυνθούν κι επιτέθηκαν στους εκπροσώπους του Δήμου Ρόδου, εκτοξεύοντας ύβρεις και απειλές.

Απομακρύνθηκε τεράστιος όγκος σκουπιδιών αλλά όπως λένε οι κάτοικοι, ζήτημα χρόνου είναι το πάρκο του Αγίου Δημητρίου να μετραπεί πάλι σε σκουπιδότοπο καθώς οι Ρομά που έρχονται κάθε χρόνο στη Ρόδο για να βγάλουν το μεροκάματο στη διάρκεια της σεζόν, εγκαθίστανται εκεί στήνοντας τσαντίρια και πρόχειρους καταυλισμούς, βοηθούμενοι από ομόφυλους τους που διαμένουν μόνιμα στο νησί, όπως εξάλλου συμβαίνει και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης.

Οι κάτοικοι ζητούν την εντατικοποίηση των ελέγχων από την αστυνομία γιατί πέρα από τα θέματα υγιεινής που προκύπτουν, δεν μπορούν να ησυχάσουν στα σπίτια τους από την φασαρία που δημιουργείται όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *