ροή ειδήσεων

Οι Γερμανοί δεν θέλουν να βλέπουν την Τουρκία ούτε «ζωγραφιστή» και επιλέγουν... ΕλλάδαMία ακόμα θετική για τον ελληνικό τουρισμό είδηση καταφθάνει από την Γερμανία αφού οκτώ στους δέκα Γερμανούς είναι πεπεισμένοι ότι η Τουρκία δεν είναι δημοκρατική χώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και ως εκ τούτου θα επιλέξουν την Ελλάδα ως τοην βασικό τους ταξιδιωτικό προορισμό.

Το 84% τάσσεται, επίσης, κατά της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το 82% υπέρ της απαγόρευσης των ομιλιών Τούρκων πολιτικών στη Γερμανία.

Μόνο το 5% των Γερμανών θα ταξίδευε πλέον στην Τουρκία, λόγω της πολιτικής κατάστασης, και το 89% δεν θα έκανε φέτος διακοπές στη χώρα αυτή.


«Η συστηματική πληροφόρηση για τα κατασταλτικά μέτρα της τουρκικής κυβέρνησης κατά των σκεπτομένων διαφορετικά, καθορίζει την εικόνα της Τουρκίας όπως επίσης και ο τόνος των Τούρκων πολιτικών απέναντι στην Γερμανία» είπε ο Πέτερ Μάνοτ, προϊστάμενος του τμήματος πολιτικών ερευνών του Ινστιτούτου YouGov, εξηγώντας τα αποτελέσματα της έρευνας.

Παρόμοιες αρνητικές τάσεις είχαν καταγραφεί και από σχετική έρευνα του περιοδικού Spiegel, η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη: το 92% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν προτίθεται να κάνει διακοπές στην Τουρκία, λόγω της πολιτικής κατάστασης.

Η Τουρκία ήταν ανέκαθεν ο βασικός αντίπαλος της Ελλάδας στον τουρισμό και το δικό της δυσοίωνο μέλλον προδιαθέτει για ένα ελληνικό ευοίωνο μέλλον.

Αυτό έρχεται σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η γερμανική Fraport εκμεταλλεύεται τα ελληνικά αεροδρόμια τα οποία για να της αποδώσουν κέρδη πρέπει να έχουν την ανάλογη κίνηση και σαφώς θα καταστήσει τους Γερμανούς tour operators πολύ φιλικούς απέναντι στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι μόνο για φέτος στην Αθήνα προβλέποναι 16 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις με την προοπτική μέχρι το 2021 να φτάσουν τις 50!

Aνοίγονται μεγάλες ευκαιρίες για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια που ίσως τελικά ισοσκελίσουν το βαρύ φορολογικό πρόγραμμα που θα τυρανήσει τους Έλληνες πολίτες.

Σε καμία περίπτωση δεν θα ξαναϋπάρξει το «πάρτι» των προηγούμενων χρόνων αλλά τουλάχιστον ίσως μπορέσει η χώρα να επιστρέψει σε μια ευημερούσα «κανονικοποίηση»

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε