ροή ειδήσεων

Έσπασε το ρεκόρ Γκίνες τηγανητής πατάτας η Νάξος



Το είπε και το έκανε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και φέτος κατά τη διάρκεια του 8ου Φεστιβάλ Πατάτας κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες πατάτας, τηγανίζοντας τη μεγαλύτερη ποσότητα στον πλανήτη.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και φέτος στο Φεστιβάλ Πατάτας της ΕΑΣ Νάξου, στην πιο πετυχημένη γιορτή του καλοκαιριού στο νησί. Εκεί είχαν την ευκαιρία να βλέπουν την ηλεκτρονική ζυγαριά που έπεφταν οι τηγανητές πατάτες, να ανεβαίνει κιλό-κιλό και να δείχνει το μαγικό νούμερο-ρεκόρ 554 κιλά, το μεγαλύτερο παγκοσμίως σε τηγανισμένες πατάτες.

Σύμφωνα με το naxostimes.gr εθελοντές καθάρισαν 1.500 κιλά πατάτες Νάξου, που τηγανίστηκαν σε 22 καζάνια υπό την επίβλεψη του σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου, Στέλιου Κορρέ.

Μέχρι σήμερα το ρεκόρ κατείχε η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Ιγκλ της πολιτείας Αϊντάχο στις ΗΠΑ. Το ρεκόρ επιτεύχθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 2014 και ήταν 454.95 κιλά.

Το ρεκόρ δεν ήταν εύκολη υπόθεση... Για να γραφτεί το όνομα κάποιου στο διάσημο βιβλίο με τα παγκόσμια ρεκόρ χρειάζεται να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια και να τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες. Οι πατάτες έπρεπε να καθαριστούν και να κοπούν με συγκεκριμένο τρόπο, να τηγανιστούν, να ζυγιστούν, να σερβιριστούν σε μια μερίδα σε ένα σκεύος και να προσφερθούν στον κόσμο...

Όλα τα παραπάνω θα πρέπει να αποδειχτούν με φωτογραφίες, βίντεο, μαρτυρίες, υπεύθυνες δηλώσεις αλλά και δήλωση επόπτη δημόσιας υγείας. Το ρεκόρ πιστοποίησαν ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου και ο πρόεδρος του του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών.





Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *