ροή ειδήσεων

Το σπίτι των ονείρων τους στη Ρόδο, αποδείχθηκε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα



Αντιμέτωποι με την δαιδαλώδη ελληνική γραφειοκρατεία βρέθηκε ζευγάρι Ελβετών, το οποίο έκτισε σπίτι στη Ρόδο και κατά την άφιξή τους διαπίστωσαν, ότι αυτό δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι δύο Ελβετοί, συνταξιούχοι, η πρώτη εργασθείσα ως γενική διευθύντρια πολυεθνικής εταιρείας και ο δεύτερος ως υψηλόβαθμο στέλεχος κατασκευαστικής εταιρείας, κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ, ζητώντας παράλληλα την έκδοση προσωρινής διαταγής στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, για να γίνει προσωρινή επανασύνδεση της ηλεκτροδότησής του ακινήτου, έως ότου συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για την αλλαγή της παροχής του ρεύματος τους!

Πιο συγκεκριμένα, το ζευγάρι των Ελβετών, γοητευμένο από τις ομορφιές του νησιού μας αγόρασε το 2009 ένα οικόπεδο στου Αφάντου, με σκοπό την ανέργεση κατοικίας. Ζήτησαν από τον πωλητή που ήταν και πολιτικός μηχανικός να επιβλέψει την κατασκευή του διώροφου σπιτιού, ωστόσο εκείνος τους υπέδειξε άλλη συνάδελφο του, λόγω του ότι ο ίδιος ως δημόσιος υπάλληλος δεν νομιμοποιείτο να το κάνει.

Οι διαδικασίες ανέγερσης ξεκίνησαν το 2010, με το ζευγάρι των Ελβετών να καταβάλλει τα χρηματικά ποσά που απαιτούνταν κάθε φορά για την μελέτη, την οικοδομική άδεια και την απαραίτητη άδεια για ηλεκτροδότηση του ακινήτου κατά το στάδιο των οικοδομικών εργασιών.

Κατεβλήθησαν επίσης στην ΔΕΗ και στην ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ τα έξοδα που τους ζητήθηκαν για την εγκατάσταση στηλών προκειμένου να καταλήξουν τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ στην οικία τους και ήδη έχουν εγκατασταθεί.


Προ ημερών λοιπόν, οι Ελβετοί κατέφθασαν εθουσιασμένοι στη Ρόδο για να περάσουν τις διακοπές τους και διαπίστωσαν εν μέσω καύσωνα, ότι το ακίνητό τους δεν διέθετε ηλεκτρικό ρεύμα, αφού όπως τους πληροφόρησαν η εργοταξιακή παροχή έχει μέγιστη διάρκεια τα 4 έτη και ήδη έχει λήξει με συνέπεια η οικία να μην διαθέτει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το ζευγάρι των Ελβετών να βρίσκεται σε δεινή θέση, καθώς έχουν φτάσει σε ένα ξένο μέρος όπου ήρθαν να ξεκουραστούν, να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, με ότι αυτό συνεπάγεται και να προσπαθούν να βρούν λύση σε ένα πρόβλημα για το οποίο ουδεμία ευθύνη οι ίδιοι φέρουν.


Συγκεκριμένα, προσπαθούν μέσω της πρεσβείας και μεταφραστού, που έχουν προσλάβει να συνεννοηθούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να τους συνδέσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, πλην όμως τους ζητούν σφραγίδα της πολεοδομίας επί του στελέχους της οικοδομικής άδειας με επισημείωση ότι εγκρίνεται η οριστική ρευματοδότηση του ακινήτου.

Η πολεοδομία με τη σειρά της για να χορηγήσει την βεβαίωση αυτή τους ζητά υπεύθυνη δήλωση του επιβλέποντος μηχανικού με συγκεκριμένο περιεχόμενο, κάτι που δεν μπορούν να έχουν αφού ο μεν πωλητής – πολιτικός μηχανικός λόγω της ιδιότητας του δεν μπορεί να το χορηγήσει και η υπεύθυνη πολιτικός μηχανικός του σπιτιού τους έχει προβεί σε παύση εργασιών!



Για τους λόγους αυτούς και ζητούν την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να γίνει η επανασύνδεση της εργοταξιακής παροχής έως την εκδίκαση και έκδοση απόφασης επί της κύριας αίτησης που έχουν καταθέσει.

Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των αιτούντων έχει προσφάτως εγχειρισθεί από επέμβαση αφαίρεσης καρκινικού όγκου και ως εκ τούτου σε περίπτωση που δεν συνδεθεί άμεσα η οικία με παροχή ηλεκτρικού ρεύματος διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *