επικαιρότητα

Ιατρικές δαπάνες και φάρμακα θα μετρούν τελικά στο αφορολόγητοΤο υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να διορθώσει φορολογικές αδικίες και γκάφες που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Ενδεικτική είναι η πρόβλεψη του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα, σύμφωνα με την οποία καταργήθηκε η έκπτωση φόρου για όσους συγκεντρώνουν αποδείξεις από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το μέτρο αυτό ισχύει από τα φετινά εισοδήματα και θα φανεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2018.

Ωστόσο, η κατάργηση αυτή αποτέλεσε γκάφα για την κυβέρνηση, καθώς δεν μετρούν οι συγκεκριμένες αποδείξεις για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ακόμη κι αν οι πληρωμές έγιναν με ηλεκτρονικό τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει Το Βήμα της Κυριακής, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ετοιμάζει τροπολογία για να διορθώσει αυτήν την αδικία και να δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες που μαζεύουν αποδείξεις από γιατρούς και φαρμακεία να τις χρησιμοποιούν για το αφορολόγητο.

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο εάν αυτό το μέτρο θα ισχύσει από το 2017 ή από τις αρχές του 2018.

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί, σε συνεννόηση με τους δανειστές, να ανοίξει τον δρόμο ώστε να μπορούν από φέτος οι πολίτες να συγκεντρώνουν αποδείξεις για ιατρικές δαπάνες, καθώς αντιλαμβάνεται ότι, διαφορετικά, η φοροδιαφυγή θα εκτιναχθεί στα ύψη...

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ασυνειδητος στην οδό Σαμου έχει αφήσει ,εδώ και δεκα ημερες, τον βόθρο του σπιτιου του να ξεχειλίζει.
Τα βόθρο λύματα εχουν κατακλυσει το οδοστρομα της οδου Σαμου,και το πεζοδρομιο στην διασταυρωση με την οδο Δ.Αναστασιαδη. Μετά από πορεία μερικών μέτρων στον δρόμο και στο πεζοδρομιο,αυτά καταλήγουν στον υπόνομο της οδού Αναστασιαδη.
Σε ερώτηση γειτόνων προς Δήμο Ρόδου, ΔΕΥΑΡ, ΕΛΑΣ, υγειονομειο, όλοι δηλώνουν αν αρμόδιοι ενώ ο συνειδητος ιδιοκτήτης ως γνήσιος Ελληναρας υβριζει όποιον του κάνει παρατήρηση!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά