επικαιρότητα

ΗΠΑ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΦΥΤΕΥΕΙ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣΤο μικροτσίπ θα δίνει τη δυνατότητα αγοράς φαγητού, πρόσβασης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στα φωτοτυπικά μηχανήματα.


Εταιρεία μηχανημάτων αυτόματης πώλησης στην πολιτεία Ουισκόνσιν προσφέρει στο προσωπικό της τη δυνατότητα εμφύτευσης ηλεκτρονικού μικροτσίπ στα χέρια για την αγορά φαγητού, την είσοδό του σε υπολογιστές ή τη χρήση του φωτοτυπικού.

Περίπου 50 υπάλληλοι της εταιρείας Three Square Market συμφώνησαν στο προαιρετικό βήμα της εμφύτευσης των τσιπ, τα οποία μοιάζουν σε μέγεθος και σχήμα με κόκκο ρυζιού, είπε ο Τόνι Ντάνα, αντιπρόεδρος διεθνών πωλήσεων στην εταιρεία, η οποία εδρεύσει στο Ρίβερ Φολς.

Η εταιρεία των 85 υπαλλήλων ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη στις Ηνωμένες Πολιτείες που προσφέρει στο προσωπικό της την τεχνολογία, η οποία είναι συγκρίσιμη με εκείνη που χρησιμοποιούν οι πιστωτικές κάρτες αφής και τα τσιπ που εμφυτεύονται σε κατοικίδια ζώα με στοιχεία αναγνώρισης.

«Τα εμφυτεύματα κατασκευάζονται από τη σουηδική εταιρεία BioHax International και αποτελούν μέρος μακροχρόνιας δοκιμασίας για να διαπιστωθεί εάν τα τσιπ που λειτουργούν με ραδιοσυχνική αναγνώριση (RFID) μπορεί να έχουν ευρύτερες εμπορικές εφαρμογές», δήλωσε ο Ντάνα.

Μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρα


«Εχουμε κάνει την έρευνα και είμαστε καλά ενημερωμένοι για το θέμα», πρόσθεσε.

Η εταιρεία έχει διοργανώσει «πάρτι για τσιπ» την 1η Αυγούστου, στη διάρκεια του οποίου τα ηλεκτρονικά τσιπ θα εμφυτευτούν μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρα των υπαλλήλων με εργαλείο που μοιάζει με σύριγγα.

Τα τσιπ ραδιοσυχνικής αναγνώρισης χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητικά πεδία για να «επικοινωνήσουν», και μπορούν να «διαβαστούν» σε απόσταση μέχρι και 15 εκατοστών (6 ιντσών), εξήγησε ο Ντάνα.

Μεταξύ αυτών που καταδικάζουν την εμφύτευση ηλεκτρονικών τσιπ σε ανθρώπους συγκαταλέγεται και η γερουσιαστής της Νεβάδα, Μπέκι Χάρις, η οποία τον Φεβρουάριο εισήγαγε νομοθεσία που θα καθιστά παράνομη την υποχρεωτική εμφύτευση μικροτσίπ. «Μπορεί να κλαπούν ηλεκτρονικά οι πληροφορίες που περιέχονται μέσα στα τσιπ», τόνισε η Χάρις στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας στην αρχή του χρόνου.

Σύμφωνα με δήλωση του γενικού διευθυντή της εταιρείας, Τοντ Ουέστμπι, η τεχνολογία μπορεί να γίνει δημοφιλής σε εταιρείες. «Σε βάθος χρόνου, η τεχνολογία αυτή θα αυτοματοποιηθεί, επιτρέποντάς μας να την χρησιμοποιήσουμε ως διαβατήριο, σε δημόσιες συγκοινωνίες, για όλες τις αγορές, κ.λπ.», είπε.

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε