επικαιρότητα

Νέα σενάρια για είσοδο της Tesla στην ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία…Η Αμερικανική εταιρεία καλοβλέπει τη χώρα μας, εδώ και καιρό. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Elon Musk δηλώνει λάτρης της Ελλάδας και του λαού της, ενώ -έστω και με προσπάθεια- βλέπει και επενδυτικές ευκαιρίες, εκτός από γαλάζιες θάλασσες και τοπία.

Άλλωστε ο Αμερικανός έχει και Έλληνες στο team του όπως είναι ο επικεφαλής σχεδιαστής ηλεκτροκινητήρων Κωνσταντίνος Λάσκαρης.

Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κατασκευή μονάδας παραγωγής στην Ελλάδα, την οποία οι αριστερές Κυβερνητικές νοοτροπίες δεν αξιοποίησαν, έντονη είναι η φημολογία ότι παρά το κακό επιχειρηματικό περιβάλλον, οι μεγάλη Αμερικανική εταιρεία θέλει να φέρει τα αυτοκίνητά της στην Ελλάδα, βλέποντας άνοδο της αγοράς, τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ήδη στα γραφεία της εταιρείας στην Καλιφόρνια εξετάζονται τρείς προτάσεις από Ελληνες επιχειρηματίες για να αναλάβουν την αντιπροσώπευση της αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα μας.
Όμως η Tesla συνηθίζει να «κατεβαίνει» στις αγορές αυτόνομη, κάτι που εξετάζεται και σε αυτή την περίπτωση…

Αναμφίβολα, η υψηλή φορολογία, οι υψηλοί δασμοί στις εισαγωγές, αλλά και η γραφειοκρατία (τελωνεία, εγκρίσεις τύπου, εφορία, κλπ) είναι αποτρεπτικοί παράγοντες…

Σύντομα θα έχουμε νεότερα. Μείνετε συντονισμένοι στο newsauto.gr

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα