ροή ειδήσεων

Τα 10 best seller ελληνικά ξενοδοχεία για τους Γερμανούς τουρίστες



Στη Ρόδο, την Κρήτη και την Κω βρίσκονται τα δέκα ελληνικά ξενοδοχεία που εμφανίζονται να είναι τα δημοφιλέστερα μεταξύ των Γερμανών τουριστών στην αιχμή της φετινής τουριστικής περιόδου.

Tα στοιχεία περιλαμβάνονται στο Hotelometer που δημοσιοποιεί ανά δύο εβδομάδες η εξειδικευμένη γερμανική ταξιδιωτική έκδοση FVW σε συνεργασία με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων κρατήσεων TrevoTrend.

Πρόκειται για ένα «βαρόμετρο» της ξενοδοχειακής αγοράς της Μεσογείου που προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων εκατομμυρίων κρατήσεων που προέρχονται από γραφεία ταξιδίων και τους γνωστότερους ταξιδιωτικούς ιστότοπους κρατήσεων της Γερμανίας και αποτυπώνουν τις κρατήσεις που γίνονται σε ξενοδοχεία των 12 χωρών/προορισμών που προτιμούν περισσότερο οι Γερμανοί.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία αφορούν κρατήσεις που έγιναν το διάστημα από 24 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου και η τιμή αναφέρεται στη μέση αξία της κράτησης ανά άτομο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των επισκεπτών που αφορούσε καθώς και τη διάρκεια διαμονής.

Με βάση τα στοιχεία του FVW στα 10 δημοφιλέστερα ελληνικά ξενοδοχεία στους Γερμανούς (για το συγκεκριμένο διάστημα που προαναφέραμε πάντα) περιλαμβάνονται έξι ξενοδοχεία της Ρόδου, 3 της Κρήτης και 1 της Κω. Τρία από τα ξενοδοχεία ανήκουν στην κατηγορία πέντε αστέρων, τέσσερα είναι τεσσάρων αστέρων, δύο θεωρούνται από την έρευνα 3+ αστέρων και ένα 4+ αστέρων.

Στην κορυφή της συνολικής κατάταξης βρέθηκε το ξενοδοχείο πέντε αστέρωνPilot Beach στη Γεωργιούπολη Χανίων το οποίο πέτυχε ανά κράτηση, μέση τιμή 1.300 ευρώ ανά άτομο.

Στη δεύτερη θέση κατατάχθηκε το, επίσης πέντε αστέρων, Atrium Palace της Ρόδου που πέτυχε τιμή κράτησης 1.210 ευρώ ανά άτομο.

Παρότι βρέθηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης το Kalimera Kriti (πέντε αστέρων) που βρίσκεται στο Σίσσι Λασιθίου Κρήτης, εμφανίζεται να είναι το πλέον αποδοτικό αφού πέτυχε την υψηλότερη τιμή ανά κράτηση φθάνοντας στα 1.395 ευρώ κατ’ άτομο.

Την τέταρτη θέση κατέλαβε το Esperides Beach της Ρόδου (τεσσάρων αστέρων) με μέση τιμή κράτησης 1.191 ευρώ κατ’ άτομο.

Ένα άλλο ξενοδοχείο της Ρόδου, το Lindos Princess (τεσσάρων αστέρων) συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα αλλά πέτυχε τη δεύτερη υψηλότερη μέση τιμή ανά κράτηση (1.380 ευρώ κατ’ άτομο).

Στις υπόλοιπες θέσεις του Τοπ 10 βρέθηκαν το Achilleas Eurovillage της Κω (κατηγορίας 3+ αστέρων), το Kresten Palace της Ρόδου (4 αστέρων), το Lindos Imperial της Ρόδου (4+ αστέρων), το Mitsis Rodos Maris της Ρόδου (4 αστέρων) και το Eri Beach & Village στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης (3+ αστέρων).

Τις απολύτως υψηλότερες τιμές κράτησης, ωστόσο, εμφανίζονται να πέτυχαν δύο άλλα ξενοδοχεία που κατατάχθηκαν στην 4η και 9η θέση της επιμέρους κατάταξης για τα πιο δημοφιλή ελληνικά ξενοδοχεία σε μεμονωμένους Γερμανούς ταξιδιώτες. Έτσι, το TUI Sensimar στον Πάνορμο Ρεθύμνου (πέντε αστέρων) πέτυχε μέση τιμή κράτησης 1.686 ευρώ ενώ το Esperos Palace της Ρόδου (4 αστέρων) πέτυχε μέση τιμή 1.546 ευρώ ανά κράτηση.





Παναγιώτης Δ. Υφαντής
ifandis@euro2day.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *