ροή ειδήσεων

Ρόδος: Αρχές Οκτωβρίου το 7ο διεθνές συνέδριο για τη διαχείριση θυμάτων καταστροφώνΑπό τις 6 ως τις 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Ρόδο το 7ο διεθνές συνέδριο για τη διαχείριση θυμάτων καταστροφών που διοργανώνουν τα μεταπτυχιακά τμήματα Ιατρικής και Διαχείρισης Περιβάλλοντος -Καταστροφών του πανεπιστημίου Αθηνών.
Για την προετοιμασία της διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε προχθές στο δημαρχείο Ρόδου συνάντηση εργασίας, κατά την οποία αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων τα βασικά σενάρια των ασκήσεων που θα πραγματοποιηθούν. Μεταξύ άλλων – σύμφωνα με τον προϊστάμενο του γραφείου πολιτικής προστασίας του Δήμου Ηλία Αργύρη- τα σενάρια προβλέπουν υποδοχή μεγάλου αριθμού τραυματιών στο νοσοκομείο Ρόδου από σεισμό ή πυρκαγιά, διαχείριση μεγάλου ατυχήματος στο αεροδρόμιο και άσκηση εκκένωσης της Κοιλάδας των Πεταλούδων κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς.
Επικεφαλής των δύο προγραμμάτων είναι οι καθηγητές Εμμανουήλ Πικουλής και Ευθύμιος Λέκκας, ενώ για πρώτη φορά θα μετέχει το τμήμα επείγουσας ιατρικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Βέρνης.

ert

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε