επικαιρότητα

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Air BerlinKατέγραφε συνεχώς ζημιές από το 2008 με μοναδική εξαίρεση το 2012 όταν πούλησε ένα μερίδιό της στην Eithad - Συνολικά οι απώλειες για τη γερμανική αεροπορική εταιρεία υπολογίζονται σε 780 εκατ. ευρώΑίτηση πτώχευσης υπέβαλε την Τρίτη η γερμανική αεροπορική εταιρεία Air Berlin μετά την ανακοίνωση της βασικής μετόχου της, της εταιρείας Eithad, ότι δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω οικονομική ενίσχυση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας οι πτήσεις θα συνεχιστούν κανονικά καθώς θα λάβει «μεταβατικό δάνειο» από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η Air Berlin κατέγραφε συνεχώς ζημιές από το 2008 με μοναδική εξαίρεση το 2012 όταν και υπήρξε η συμφωνία με την Eithad. Συνολικά οι απώλειες για τη γερμανική αεροπορική εταιρεία υπολογίζονται σε 780 εκατ. ευρώ.

Η κατάρρευση της Air Berlin είχε γίνει αισθητή και στους πελάτες της καθώς από τον Μάρτιο ήταν συνεχείς οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις πτήσεων με αποτέλεσμα τον Ιούλιο, τον κατεξοχήν μήνα διακοπών των Γερμανών, να καταγράψει μείωση 24% στον αριθμό των επιβατών που διακίνησε.

Όσο για την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, για την Air Berlin έχει ενδιαφερθεί η Lufthansa, η οποία ωστόσο δεν θέλει να αναλάβει το μέγεθος της ζημιάς.

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: Λεωφορείο της γραμμής... Τι παρατηρήτε?

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης