ροή ειδήσεων

Οι κάτοικοι στον Κάβο λένε στοπ στον τουρισμό της ντροπής (BINTEO)



Φαίνεται πως η κατάσταση έφτασε στο "δεν πάει άλλο" και στον Κάβο της Κέρκυρας. Βρετανοί τουρίστες με ελάχιστα χρήματα που ξεσαλώνουν πιθανότατα θα μπλοκαριστούν.

Ο Κάβος όπως και ο Λαγανάς Ζακύνθου που πρόσφατα είχαμε έναν άνθρωπο νεκρό, έναν τουρίστα από τις ΗΠΑ ο οποίος δολοφονήθηκε από χτυπήματα Ελλήνων και Σέρβων, είναι από τα τελευταία "καταφύγια" του συγκεκριμένου κομματιού Βρετανών τουριστών που καταφτάνουν μόνο για να πιουν μέχρι τελικής πτώσεως. Η κατάσταση στο Φαληράκι της Ρόδου έχει αλλάξει σημαντικά, ενώ "μπλόκο" στους Βρετανούς που καταφτάνουν μέσω συγκεκριμένων ταξιδιωτικών γραφείων έβαλαν και στα Μάλια της Κρήτης.

Ο πολιτιστικός σύλλογος του Κάβου και οι ντόπιοι έχουν εκφράσει την αντίδρασή τους για την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό, με τους μεθυσμένους Βρετανούς να βρίσκονται κάθε ξημέρωμα λιπόθυμοισε κάθε γωνιά του νησιού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, οι ντόπιοι στον Κάβο δεν λένε γενικώς όχι στον τουρισμό, αλλά πλέον προτιμούν αυτό που γινόταν παλαιότερα, όταν δηλαδή ήσυχοι τουρίστες πήγαιναν ως επί το πλείστον στο νησί.

Από την άλλη, η αστυνομία κάνει ότι μπορεί για να επιβάλει την τάξη, κάνοντας συνεχώς περιπολίες και κλείνοντας τη μουσική στα μαγαζιά από νωρίς, πριν γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση.

Μάλιστα, όσα μπαρ συνεχίζουν να παίζουν δυνατά μουσική μέχρι πρωίας τους περιμένει υψηλό πρόστιμο ακόμη και λουκέτο για δέκα μέρες.

"Δεν είναι φυσιολογικές διακοπές αυτές που κάνουν οι Άγγλοι εδώ" λέει ο πρόεδρος του συλλόγου , Βαγγέλης Ασπιώτης, στην Daily Mail και κατηγορεί για την κατάσταση τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία, εναντίον των οποίων οι κάτοικοι έχουν καταθέσει μηνύσεις, ότι έχουν καταστρέψει τον ποιοτικό τουρισμό του Κάβου, μετατρέποντάς τον σε τόπο ασυδοσίας και ακολασίας για τους αχαλίνωτους νεαρούς.

Και συνεχίζει:

"Οι άνθρωποι αυτοί κοιμούνται όλη την ημέρα, δεν αγοράζουν τίποτα, δεν πηγαίνουν σε εστιατόρια, τρώνε ένα σουβλάκι και την βγάζουν όλη νύχτα στα μπαρ που πίνουν μέχρι τελικής πτώσης. Δεν τον θέλουμε αυτόν τον τουρισμό, τονίζει, θέλουμε τους μεγαλύτερους Βρετανούς, που φέρονται πολιτισμένα και είναι οι καλύτεροι επισκέπτες".

Όπως αναφέρει μάλιστα ο Γιάννης Κάντας, στην Daily Mail, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κάβος, το ποτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα εκεί.

"Όταν ήμουν παιδί, ο Κάβος ήταν ένας μικρός παράδεισος... τώρα είναι βρώμικος παράδεισος, βρώμικοι δρόμοι, βρώμικες παραλίες", ανέφερε ο ίδιος στο βρετανικό μέσο.



Φωτό: Facebook

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *