ροή ειδήσεων

Αρχίζει η μάχη εύρεσης φοιτητικής στέγης



Η μάχη για τις ευκαιρίες στην αγορά μικρών κατοικιών αρχίζει από τους γονείς, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής. Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, οι προσφερόμενες θέσεις σε φοιτητικές εστίες προσεγγίζουν τις 14.000, ενώ υπολογίζεται ότι οι φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το πατρικό τους προσεγγίζουν τις 100.000. Βέβαια, οι φοιτητές που εισήχθησαν σε σχολή μακριά από την οικογενειακή εστία θα «γλιτώσουν» τα μεταφορικά στην πόλη της σχολής τους, καθώς οι εγγραφές θα γίνουν ηλεκτρονικά.

Συγκεκριμένα, οι εισακτέοι θα εισέλθουν σε ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας με τον κωδικό του υποψηφίου και κατόπιν θα πάρουν νέο κωδικό για να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους. Παράλληλα, θα πάρουν και την ταυτότητα φοιτητή και θα έχουν έκπτωση στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες για τις εγγραφές σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και ΑΣΠΑΙΤΕ, που εποπτεύονται από το υπ. Παιδείας. Η προθεσμία εγγραφής στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, καθώς στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές. Οι μετεγγραφές σε όλη την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα ακολουθήσουν.


Τέλος, τη μηνιαία επιδότηση για την παροχή Ιντερνετ σε όλους τους πρωτοετείς φοιτητές, που θα εγγραφούν φέτος στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, θα ανακοινώσουν σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *