ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ - Κέρδισε το στοίχημα της καθαριότητας η δημοτική αρχή



Κέρδισε το στοίχημα της καθαριότητας η δημοτική αρχή.Ορατή και στον κάτοικο του πιο απομακρυσμένου χωριού της Ρόδου, είναι πλέον η σημαντική βελτίωση της καθαριότητας που επιτεύχθηκε με την απόφαση της δημοτικής αρχής να αναθέσει μέρος της σε ιδιωτική εταιρεία και συνεχίστηκε με την υλοποίηση του σχεδιασμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η νέα εποχή στον τομέα της καθαριότητας ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο όταν ανατέθηκε μετά την διενέργεια του διεθνούς διαγωνισμού το 50% της καθαριότητας του νησιού μας στην κοινοπραξία «ΕΝΑΚΤ Α.Ε- ΣΤΗΡΙΞΙΣ Α.Ε» στην οποία συμμετέχουν και Ροδίτες επιχειρηματίες. Εδώ και περίπου τρεις μήνες με την είσοδο του ιδιώτη ο τομές της καθαριότητας ενισχύθηκε με 22 νέα υπερσύχρονα απορριμματοφόρα που καλύπτουν τις ανάγκες και της Μεσαιωνικής Πόλης , 70 σαρωτές και 104 εργαζόμενους.

Παράλληλα στις αρχές του Αυγούστου η διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου με τη διαδικασία του Leasing, προμηθεύτηκε πέντε καινούργια απορριμματοφόρα τελευταίας τεχνολογίας και έξι δίκυκλων μοτοποδηλάτων, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου, την αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών καθαριότητας προς τον πολίτη, αλλά και των συνθηκών ασφαλείας και υγιεινής των εργαζομένων.Επίσης τοποθετήθηκαν 120 νέα διπλά καλάθια απορριμμάτων χωρητικότητας 50 λίτρων, εκ των οποίων τα 60 στην πόλη της Ρόδου και τα υπόλοιπα 60 στις δημοτικές ενότητες του νησιού. Τα νέα δοχεία ρήψης απορριμμάτων αντικατέστησαν τα φθαρμένα, ενισχύοντας τον τομέα της Καθαριότητας με σεβασμό στο περιβάλλον και στην δημόσια υγεία.

Πριν από τρία χρόνια με την ανάληψη των καθηκόντων του στο Δήμο Ρόδου ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος έθεσε στόχο να χαρακτηριστεί και ο Δήμος Ρόδου ως «Πράσινος Δήμος» προκειμένου να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες ποιοτικές υπηρεσίες προς τον πολίτη και να εκσυγχρονιστεί το σύνολο της Καθαριότητας του. Ο μεγαλόπνοος αυτός στόχος γίνεται πλέον και πραγματικότητα καθώς από τον επόμενο μήνα και επίσημα η Ανακύκλωση στο νησί μας εισέρχεται σε μια νέα εποχή με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης 1.500 μπλε κάδων ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία και περιοχές του νησιού μας. Σημαντικό ρόλο στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων βέβαια παίζει και το Κέντρο Ανακυκλώσιμων Υλικών που ξεκίνησε την λειτουργία του στο νησί μας συμβάλλοντας και στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών της Ρόδου .

Φέτος, την περίοδο που άλλοι Δήμοι της χώρας μας «πνιγόταν» στο σκουπίδι το νησί της Ρόδου αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση που κατάφερε σε μια κρίσιμη στιγμή να διαχειριστεί με τον βέλτιστο τρόπο την διαχείριση των απορριμμάτων. Η Ρόδος, μπορεί, πέρυσι να δοκιμάστηκε σε ό,τι αφορά την διαχείριση των σκουπιδιών, να δυσφημίστηκε η εικόνα της όταν τα παλαιωμένα απορριμματοφόρα τραβούσαν χειρόφρενο λόγω των ζημιών που είχαν υποστεί και οι κάδοι απορριμμάτων ήταν ξεχειλισμένοι. Όμως φέτος οι εικόνες που όλοι είδαμε πέρυσι αποτελούν παρελθόν καθώς η εικόνα της καθαριότητας του νησιού μας έχει βελτιωθεί σημαντικά και η διαφορά είναι εμφανής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σχόλια

  1. Πως μπορούμε να πληροφορηθούμε πια απορρίμματα τοποθετούμε στους μπλε κάδους που έχουν τοποθετηθεί στις γειτονίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/8/17 20:39

      Εδώ ρωτάμε το μαντείο των Δελφών. Πάντως μην χολοσκάς, όλα έτσι και αλλιώς στην ίδια χωματερή πάνε! Απλώς για τα μάτια είναι διαφορετικού χρώματος για να λένε ότι κάνουνε ανακύκλωση!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/8/17 14:39

      Μια απλή επίσκεψη στο ΚΔΑΥ (κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών) θα σε πείσει. Εκεί θα δεις και τα μη συμβατικά απορριμματοφόρα που αποκομίζουν τους μπλε κάδους να αδειάζουν τα φορτία τους αλλά και τις πρώτες μπάλες ανακυκλώσιμου υλικού, και πίστεψε με είναι αρκετές γιατί ευτυχώς υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό πολιτών που συμμετέχει ενεργά αντί να αμαυρώνει μια καλή προσπάθεια από τη γέννεση της.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/8/17 13:34

    Σκουπίδια παντού όπου και να δεις τουριστικός προορισμός είμαστε. Την ανακύκλωση την μαζεύουν μαζί με τα σκουπίδια και την πετάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήμαρχε, "ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται"! Είσαι πολύ μακριά ακόμα από το να μιλάς για καθαριότητα. Αν μιλάς μόνο για τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μάλλον δεν κατάλαβες ακόμα ότι καθαριότητα δεν είναι μόνο το Μανδράκι. Σκουπίδια παντού και χωματερές σε εσωτερικούς δρόμους. Για πήγαινε μια βόλτα σε πάροδους γύρω από το Τζάμπο να δεις το μάτι σου σκουπίδι να χορτάσει! Οσο για την ανακύκλωση έχεις και εκεί μαύρα μεσάνυχτα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα τα πλαστικά το έχεις "ξεχάσει". Εκατοντάδες χιλιάδες τα πλαστικά μπουκάλια που πετιούνται όπου να είναι από τους "ευαίσθητους" πολίτες. Στο κέντρο της πόλης πίσω από την ΑΣΤΕΡ υπάρχει μαζί με μια ζούγκλα μια χωματερή χρόνια τώρα. Βέβαια η "ευαισθησία" σου δεν σου επέτρεψε να ρίξεις κανένα πρόστιμο για υποβάθμιση του περιβάλλοντος εκεί! Τους "κρατικούς φορείς" δεν τολμάμε να τους πειράξουμε βλέπεις! Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/8/17 20:49

    Αν κοίταζε ο δήμαρχος τα παράπονα για την καθαριότητα δεν θα τολμούσε να μιλήσει καν. Θα πρέπει να ντρέπεται και αυτός και τα τσιράκια του για την κατάντια του νησιού αυτού σε θέματα καθαριότητας. Περίμενε δηλαδή τον Αυγουστο να φιλοτιμηθεί να κάνει κάτι για την καθαριότητα; Οσο για τον Πράσινο δήμο .... είναι σαν να λέμε "πράσινα άλογα". Τριτοκοσμικές τουαλέτες, χορταριασμένα παρτέρια και κράσπεδα δρόμων, ανύπαρκτες διαγραμμίσεις δρόμων (αλήθεια δήμαρχε τι έγινε εκείνο το μηχάνημα που μας δώρισαν; Το έβγαλες στο σφυρί;), χωματερές παράνομες όπου σταθείς ακόμα και μέσα σε τουριστικούς προορισμούς, γύφτοι επαίτες παντού, παράνομες πινακίδες και μετά έχεις και τον δήμαρχο να σου μιλά για "πράσινο δήμο"! Εχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα ο άνθρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *