ροή ειδήσεων

Ξεκινά το Σεπτέμβριο η λοταρία των αποδείξεων



Στο υπουργείο Οικονομικών επενδύουν στο σύστημα των κληρώσεων αποδείξεων που θα ενεργοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου προκειμένου να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.


Ειδικότερα, στην κληρωτίδα θα μπαίνουν όλες οι αποδείξεις που θα κάνει ο κάθε φορολογούμενος. Κάθε απόδειξη θα αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο ΑΦΜ, ενώ τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα από την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των τραπεζών, μέσω των οποίων γίνονται οι δαπάνες με πλαστικό χρήμα.

Κάθε μήνα η κυβέρνηση θα δίνει ως έπαθλο σε 1.000 πολίτες που κάνουν συναλλαγές με κάρτες και συλλέγουν αποδείξεις συνολικό ποσό 1 εκατ. ευρώ, δηλαδή 1.000 ευρώ στον καθένα. Όμως αυτό που περιμένει το υπουργείο είναι σε πρώτη φάση να εισπράττει από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος που θα αποκαλύπτεται με τις συναλλαγές μέσω καρτών τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ κάθε μήνα.

Σε ετήσια βάση οι πολίτες θα μοιράζονται κέρδη 12 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή το κράτος επιδιώκει να εισπράξει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής τουλάχιστον 2,4 δισ. ευρώ. Αν και οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος τα 1.000 ευρώ είναι ελάχιστες για το κράτος το όφελος από το κυνήγι αποδείξεων εκατομμυρίων πολιτών θα είναι πολλαπλάσιο.

Τα 1.000 ευρώ αυτά θα είναι αφορολόγητα όπως προβλέπεται σε τροπολογία που ψηφίστηκε πρόσφατα, καθώς στα έπαθλα των κληρώσεων δεν θα επιβάλλεται ο φόρος που παρακρατείται στα κέρδη από τυχερά παιχνίδια.

Τέλος, στο υπουργείο Οικονομικών μελετούν να υπάρξουν και επιπλέον κληρώσεις χρηματικών ποσών προκειμένου οι πολίτες να έχουν κίνητρο να ζητούν αποδείξεις, ακόμη και αν έχουν «κτίσει» το ποσό για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο και να μην πληρώσουν πρόσθετο φόρο 22%.

Σχόλια

  1. Να βαλουν ξυστες αποδειξεις και να πληρωνομαστε αμεσα 100 500 ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/8/17 10:10

      Αυτά είναι (και συγνώμη για την έκφραση) μαλακίες στο τετράγωνο.

      Βρείτε τρόπο να πιάσετε τους γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους, υδραυλικούς κλπ που όταν ζητήσεις απόδειξη, η τιμή παροχής υπηρεσιών εκτοξεύεται πχ από τα 30- 50 ευρώ στα 80-100 ευρώ αναγκάζοντάς μας να το κάνουμε γαργάρα και να υποκύπτουμε...

      Βρείτε τρόπο να πιάσετε το σύνολο σχεδόν ιδιοκτητών ακινήτων που ζητάνε να γράφουν 100 ευρώ στο συμβόλαιο αναγκάζοντάς μας να υποκύπτουμε για να μπορέσουμε να νοικιάσουμε ένα σπίτι για την οικογένειά μας και να παρανομούμε ταυτόχρονα για πάρτυ τους...

      Και άλλα πολλά...τα ξέρετε να μην τα γράφουμε ξανά και ξανά!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *