ροή ειδήσεων

Έντεκα πνιγμοί σε τρεις μέρες!



Έντεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας 24χρονος Γάλλος τουρίστας και ένας 30χρονος, έχασαν τη ζωή τους το τριήμερο 12-14 Αυγούστου, κάνοντας μπάνιο σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές της χώρας. Και οι έντεκα ήταν άνδρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος το Σάββατο 12 Αυγούστου ένας 58χρονος τουρίστας ανασύρθηκε το πρωί χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδας, και στο νοσοκομείο Λευκάδας όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Το μεσημέρι της ίδιας μέρας χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή της προβλήτας πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων του λιμένα Αργοστολίου ένας 83χρονος.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε και μετέφερε τον 83χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Παράλληλα, στη θαλάσσια περιοχή «Μπαταρόλα» Βερβενών Κυνουρίας το απόγευμα έχασε τη ζωή του ένας 65χρονος.

Την Κυριακή 13 Αυγούστου, τις μεσημβρινές ώρες, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή Καλαμακίου, Κορίνθου, ένας 68χρονος.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου όπου μεταφέρθηκε διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στη θαλάσσια περιοχή Νέα Κίος Αργολίδας, έχασε τη ζωή τους ένας 72χρονος και το απόγευμα της ίδιας μέρας στη θαλάσσια περιοχή Καλλιθέας Χαλκιδικής, ένας 56χρονος τουρίστας.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Νέων Φλογητών Χαλκιδικής, ένας 59χρονος. Τη Δευτέρα 14 Αυγούστου ένας 30χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή όρμου Κήποι, Αίγινας.

Διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αίγινας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στη θαλάσσια περιοχή Καλαμάκι, Ζακύνθου, έχασε τη ζωή του ένας 73χρονος και ένας 79χρονος στη θαλάσσια περιοχή γύρω από το λιμάνι της Καλαμάτας.

Νεκρός εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο 24χρονος Γάλλος τουρίστας, ο οποίος αγνοούνταν από το απόγευμα της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Γλύστρας Λάρδου, Ρόδου.

Από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκαν για το περιστατικό το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου, ιδιώτες ψαράδες, εθελοντικές οργανώσεις, εκμισθωτές θαλάσσιων μέσων αναψυχής καθώς και παραπλέοντα σκάφη και ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του 24χρονου, ο οποίος τελικά βρέθηκε δυστυχώς νεκρός.

Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι θάνατοι από αυτούς που συμβαίνουν στη θάλασσα κάθε χρόνο, όπως τονίζουν οι υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, δεν οφείλονται στο γεγονός ότι οι λουόμενοι δεν γνωρίζουν μπάνιο, όπως λανθασμένα αναφέρεται πολλές φορές, αλλά σε παθολογικά αίτια.

Γεγονός που δείχνει ότι τα θύματα, και μάλιστα προχωρημένης ηλικίας, δεν ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας για να κολυμπήσουν (φαγητό, ώρες κ.ά.).


Πηγή: efsyn.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *