επικαιρότητα

Οι δανειστές πιέζουν για τουλάχιστον 1.000 πλειστηριασμούς ακινήτωνΤουλάχιστον 1.000 πλειστηριασμούς ακινήτων απαιτούν οι δανειστές να πραγματοποιήσουν οι τράπεζες μέχρι τέλος του 2017 ώστε να μπει ένα φρένο στις διαγραφές δανείων και να πιαστούν οι στόχοι της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.


Επίσης, δεν κρύβουν την ενόχλησή τους από την καθυστέρηση εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.


Θα πρέπει να σημειωθεί πως τόσο υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΚΤ, όπως το εκτελεστικό μέλος του δ.σ. Μπενουά Κερέ, όσο και οι τεχνοκράτες των τεχνικών κλιμακίων στις επαφές τους με τραπεζίτες υπογράμμισαν ότι από τις αρχές του έτους το μοντέλο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων βασίστηκε στις διαγραφές δανείων που έφθασαν τα 3,3 δις. ευρώ, τακτική για η οποία δεν θα πρέπει να συνεχιστεί.


Γι’ αυτό και ζήτησαν να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς τις πωλήσεις δανειακών χαρτοφυλακίων ώστε να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στους δανειολήπτες.


Ως εκ τούτου, στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως οι πωλήσεις δανείων μπορεί να φτάσουν τα 10 δις. ευρώ από 7,4 δις. ευρώ που ήταν ο αρχικός στόχος των τραπεζών.


Εξάλλου, καθυστερήσεις διαπιστώνουν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, τα οποία «σκανάρουν» από τη Δευτέρα το πλαίσιο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, προσθέτοντας έτσι ακόμη έναν πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο που ετοιμάζεται για την αξιολόγηση.


«Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι πόσο μεγάλες θα αποδειχθούν αυτές οι καθυστερήσεις» σημειώνουν αρμόδιες ευρωπαϊκές πηγές, την ώρα που ο σχεδιασμός των τραπεζών για τουλάχιστον 5.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς έχει πάει περίπατο. Επί της ουσίας, είναι ζήτημα αν θα ξεπεραστούν τα μεγάλα τεχνικά προβλήματα που σχετίζονται με τον συντονισμό των τραπεζών, έτσι ώστε να επιτευχθεί τουλάχιστον ο στόχος για 1.000 πλειστηριασμούς έως το τέλος του έτους.


Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να αρχίσουν άμεσα, ακόμη και εντός της επόμενης εβδομάδας αλλά μέχρι να «συντονιστούν» οι τράπεζες στην κοινή ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορεί να χρειαστούν ακόμη και δύο μήνες γεγονός που έχει προκαλέσει τη δυσφορία των δανειστών.


Πηγή: enikonomia.gr

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Στο παντοπωλειο BAZAR στην οδο Κοδρικτωνος , δεν εχει ουτε ενα μικρο προιον της ΚΑΙΡ !!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά