επικαιρότητα

11η Σεπτεμβρίου: Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο


Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ, το «χτύπημα» στους «Δίδυμους Πύργους».

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2001, όταν 19 τρομοκράτες που συνδέονταν με την Αλ Κάιντα, κατέλαβαν τα τέσσερα αεροπλάνα, με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον στόχων στις ΗΠΑ. Δυο αεροπλάνα έπεσαν πάνω στους «Δίδυμους Πύργους» (το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης), ένα αεροπλάνο έπεφτε στο Πεντάγωνο και ένα σε χωράφι της Πενσιλβάνια. Αποτέλεσμα του τριπλού τρομοκρατικού χτυπήματος ήταν να χάσουν την ζωή τους περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι ενώ οι υλικές ζημιές ξεπέρασαν τα 10 δις. δολάρια. Αμέσως μετά τις επιθέσεις ξεκίνησαν οι επιθέσεις της Αμερικής σε Αφγανιστάν και Ιράκ με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Σήμερα, ανήμερα της μαύρης επετείου, ο Donald Trump για πρώτη φορά ως Πρόεδρος των ΗΠΑ θα τιμήσει την μνήμη των θυμάτων, αρχικά τηρώντας ενός λεπτού σιγή, ακριβώς την στιγμή που το πρώτο αεροπλάνο έπεφτε στους πύργους, στις 09:37 τοπική ώρα Νέας Υόρκης.

Σχόλια

S M S

Πρόγνωση έως το ΣαβΚυρ
κατά τόπους πολλά κλικ με πιθανότητα διαφημίσεων
αποκλείονται προβολές από google
θα σημειωθούν εισπράξεις από τοπικό συνεργάτη
φορολόγηση ούτε για αστείο
για περισσότερο σαννό φέρτε και φίλους
Ρασπούτιν ο τρομερός

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης