ροή ειδήσεων

11η Σεπτεμβρίου: Η ημέρα που άλλαξε τον κόσμο


Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ, το «χτύπημα» στους «Δίδυμους Πύργους».

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2001, όταν 19 τρομοκράτες που συνδέονταν με την Αλ Κάιντα, κατέλαβαν τα τέσσερα αεροπλάνα, με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον στόχων στις ΗΠΑ. Δυο αεροπλάνα έπεσαν πάνω στους «Δίδυμους Πύργους» (το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης), ένα αεροπλάνο έπεφτε στο Πεντάγωνο και ένα σε χωράφι της Πενσιλβάνια. Αποτέλεσμα του τριπλού τρομοκρατικού χτυπήματος ήταν να χάσουν την ζωή τους περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι ενώ οι υλικές ζημιές ξεπέρασαν τα 10 δις. δολάρια. Αμέσως μετά τις επιθέσεις ξεκίνησαν οι επιθέσεις της Αμερικής σε Αφγανιστάν και Ιράκ με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Σήμερα, ανήμερα της μαύρης επετείου, ο Donald Trump για πρώτη φορά ως Πρόεδρος των ΗΠΑ θα τιμήσει την μνήμη των θυμάτων, αρχικά τηρώντας ενός λεπτού σιγή, ακριβώς την στιγμή που το πρώτο αεροπλάνο έπεφτε στους πύργους, στις 09:37 τοπική ώρα Νέας Υόρκης.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *