ροή ειδήσεων

Μητέρα τεσσάρων παιδιών έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Νοσηλευτική Πατρών



Η 45χρονη Νίκη Φωτοπούλου από τον Πύργο πέτυχε έναν άθλο


Πλέει σε πελάγη ευτυχίας και πώς να μη το κάνει αφού κατάφερε να εισαχθεί στη Νοσηλευτική Πατρών δίνοντας πανελλαδικές εξετάσεις στα 45 της χρόνια!

Ο λόγος για την πολύτεκνη μητέρα Νίκη Φωτοπούλου από τον Πύργο, που παρότι διορισμένη στο δημόσιο θέλησε να αποκτήσει πτυχίο Νοσηλευτικής μιας και εργάζεται χρόνια ως βοηθός Νοσηλευτή στον ξενώνα του Γ.Ν. Ηλείας «Ψυχαργώ».

Στην απόφαση της αυτή, την «έσπρωξε» ο σύζυγος και συνάδελφος της στον ξενώνα Γιώργος Κολοκοτρώνης, ο οποίος όπως μας εκμυστηρεύεται πίστευε στις δυνατότητες της και ήθελε να τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρο της.

Η Νίκη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, του Θανάση 21 ετών που κάνει την πρακτική του ως Αρχιμάγειρας στη Ρόδο, του Θόδωρου μαθητή της β’ γυμνασίου, της Μαρίνας που θα πάει στην Πέμπτη Δημοτικού και του μόλις 6,5 ετών Γιώργου που φέτος ξεκινά το δημοτικό, αγαπούσε το διάβασμα από μικρή.

Η ανατροφή των παιδιών της όμως, το νοικοκυριό και η δουλειά της ως βοηθός νοσηλευτή, δεν της άφηναν και πολύ ελεύθερο χρόνο για την ίδια. Μιλώντας στο ililive τονίζει τα εξής: «Ήταν πριν ένα χρόνο περίπου, όταν ο άντρας μου, μου είπε πως τώρα που έχουν μεγαλώσει λίγο τα παιδιά και ο ίδιος έχει αντοχές, ίσως θα ήταν καλή ιδέα, αφού μου αρέσει και το διάβασμα, να δώσω εξετάσεις για αναβαθμιστώ στη δουλειά μου. Αρχικά εξεπλάγην.

Σκέφτηκα πως θα ήταν πολύ δύσκολο να αρχίσω πάλι τα ταξίδια, στην περίπτωση που περνούσα. Χωρίς να το πολυσκεφτώ, πήγα στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου και πήρα την ύλη των μαθημάτων και τα βιβλία. Άρχισα να διαβάζω τα βράδια, όταν ήμουν νυχτερινή στη δουλειά γιατί την ημέρα δεν προλάβαινα λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων…» μας εξιστορεί η Νίκη, που ακόμα και σήμερα αδυνατεί να πιστέψει ότι τα κατάφερε.

«Ξέρω ότι αν είχα περισσότερο χρόνο, θα συγκέντρωνα ακόμα περισσότερα μόρια. Δε με νοιάζει όμως γιατί πέρασα ακριβώς στη σχολή που ήθελα και μάλιστα στην Πάτρα που είναι κοντά».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *