ροή ειδήσεων

Συναγερμός στην Αθήνα: Συνελήφθη ψευτο-ιμάμης!


Κώδωνας κινδύνου από ΕΥΠ για ερχομό χιλιάδων τζιχαντιστών στην Ελλάδα


Πληθαίνουν οι ενδείξεις που οδηγούν στην αύξηση της ανησυχίας για την εκδήλωση φαινομένων ισλαμικής τρομοκρατίας και στην Ελλάδα, καθώς η σύλληψη και επικείμενη απέλαση ενός ψευτο-ιμάμη, η εξάρθρωση μιας ομάδας που λειτουργούσε ως «αστυνομία της Σαρία», η απέλαση μιας Μαροκινής
τρομοκράτισσας που συνελήφθη σε ελληνικό πλοίο και ένας Ιρακινός με σπαθί (!) στο κέντρο της Αθήνας αποδεικνύουν ότι το σενάριο του ασύμμετρου χτυπήματος δεν είναι και τόσο μακριά…

Όπως έχει διαπιστωθεί και από την έρευνα με αφορμή επιθέσεις του ISIS στην Ευρώπη, με τελευταία αυτή της Βαρκελώνης, η ριζοσπαστικοποίηση νεαρών μουσουλμάνων γίνεται στα άτυπα τζαμιά, όπου ιμάμηδες επιδίδονται σε κηρύγματα μίσους. Η στρατολόγηση ακολουθεί, αλλά το πρώτο κρίσιμο βήμα γίνεται εκεί. Εκεί ριζώνει η ιδέα να σκοτώσουν και να σκοτωθούν στο όνομα του Μωάμεθ.

Η σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, οδήγησε στην σύλληψη ενός ιμάμη, στην εξάρθρωση μιας ομάδας που παρίστανε την «αστυνομία της Σαρία» στην πλατεία Κολιάτσου και στο εντοπισμό τουλάχιστον 8 άτυπων τζαμιών στα οποία διδάσκεται η ακραία εκδοχή του Ισλάμ. Σε τρία από αυτά συχνάζουν τουλάχιστον 80-100 μουσουλμάνοι.

Έτσι, λοιπόν, είναι αναμενόμενο να επανέρθει στην μνήμη μας το φαινόμενο ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών που κατά μικρές ομάδες δρουν στο κέντρο της Αθήνας, αυτοανακηρυσσόμενοι σε «αστυνομία της Σαρία». Εκφόβιζαν λαθρομετανάστες και «πρόσφυγες» για το ντύσιμο τους και την δυτικοποιημένη ζωή τους. Έλληνες ιδιοκτήτες μαγαζιών στο κέντρο είχαν γίνει μάρτυρες της δράσης τους.

Ο συγκεκριμένος ιμάμης στρεφόταν βίαια εναντίον του δυτικού πολιτισμού, εξέφραζε θαυμασμό για τον ISIS και κατήγγελλε με υβριστικά λόγια την αμαρτωλή ζωή των Ελληνίδων. «Ο δυτικός τρόπος ζωής είναι πνιγμένος στην αμαρτία. Δείτε πώς ντύνονται οι γυναίκες τους και πώς διασκεδάζουν και θα καταλάβετε γιατί είναι αμαρτωλοί». Στον στενό κύκλο του συμμετείχαν τέσσερα άτομα που συνήθιζαν να κάνουν παρατηρήσεις σε γυναίκες που κυκλοφορούσαν στην Αθήνα χωρίς να τηρούν τους ισλαμικούς αυστηρούς κώδικες ντυσίματος και συμπεριφοράς. Η Αστυνομία προσάγαγε και αυτούς, αλλά αφού εξετάστηκαν ενδελεχώς αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλούν οι ειδοποιήσεις αμερικανών αξιωματούχων ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται κύμα επιστροφής περίπου 3.000 ευρωπαίων «μαχητών» του ISIS μέσω Ελλάδας αλλά και Ιταλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες σε ελληνικό νησί 2-3 βαλκάνιοι βασικοί ύποπτοι για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος. Επιπλέον, η ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ επιχειρούν τις τελευταίες εβδομάδες να αποκρυπτογραφήσουν μια περίεργη κινητικότητα που παρατηρείται σε οκτώ «τζαμιά» της Αθήνας, αλλά και σε κατάστημα στα πέριξ της οδού Αχαρνών, όπου φέρεται να γίνεται διακίνηση όπλων και πλαστών εγγράφων μεταξύ φανατικών ισλαμιστών - κυρίως από τη Βόρεια Αφρική - αλλά και ποινικών.

Πριν από λίγες ημέρες υπήρξε ενημέρωση κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων από αμερικανικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες ότι «η τελική πτώση της Ράκα που ήταν προπύργιο του ISIS στη Συρία θα σημάνει, τις επόμενες εβδομάδες, τη μαζική επιστροφή τουλάχιστον 3.000 μαχητών με ευρωπαϊκά διαβατήρια που παρέμεναν στο πολεμικό μέτωπο. Και ότι μία από τις δύο βασικές πύλες εισόδου τους θα είναι κυρίως πάλι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, η περιοχή του Έβρου, όπως και άλλα σημεία της ενδοχώρας». Σύμφωνα με έλληνες κρατικούς λειτουργούς «εισερχόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση και μια περίοδο νέων πιέσεων για τα θέματα με τον ISIS».

Καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε πόσο κρίσιμη και ρευστή είναι η κατάσταση, σε μια περίοδο όπου οι επιβεβλημένες προσπάθειες της ΕΛΑΣ να βάλει «stop» σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο εμφάνισης της Ισλαμικής τρομοκρατίας στην Ελλάδα έρχονται αντιμέτωπες, από την μια μεριά με την ανικανότητα του ανεκδιήγητου Τόσκα, ενώ από την άλλη με τις (τόσο επικίνδυνες) ιδεοληψίες των εκτός τόπου και χρόνου «αντιρατσιστών», «αντιφασιστών», «αλληλέγγυων», οι οποίοι με τα επιεικώς φαιδρά συνθήματα και πρακτικές του τύπου «ανοιχτά σύνορα για όλους», «νομιμοποιήστε όλους τους μετανάστες» και «άσυλο στους πρόσφυγες» φροντίζουν να διευκολύνουν το έργο για την εμφάνιση οποιουδήποτε επίδοξου τζιχαντιστή, με πιθανές ολέθριες συνέπειες για τις ανθρώπινες ζωές των κατοίκων της Χώρας.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *