ροή ειδήσεων

Ρόδος: Επτά Κινέζοι κατηγορούνται ότι έβγαλαν μαχαίρια για τα... μασάζ στις παραλίες



Θέλησαν να πάρουν ποσοστό προκειμένου να… προστατεύσουν την «ασφάλεια» των επαγγελματιών, όμως η «συμφωνία» δεν έκλεισε και σημειώθηκε συμπλοκή

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί Κακουργημάτων θα καθίσουν επτά Κινέζοι ως υπαίτιοι της συμπλοκής και των μαχαιρωμάτων που είχαν σημειωθεί στη Ρόδο, για το ποιος θα ελέγχει τις παραλίες σε ότι αφορά την παροχή μασάζ!

Οι επτά εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για από κοινού εκβίαση κατ’ εξακολούθηση από πρόσωπο που μεταχειρίστηκε βία και απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος και ζωής και απειλή βλάβης του επαγγέλματος που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος με προσφορά παροχής προστασίας για την αποτροπή πρόκλησης τέτοιας βλάβης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια τετελεσμένη και σε απόπειρα, καθώς και για σύσταση συμμορίας.

Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου και αφορά περιστατικά που είχαν σημειωθεί από τις 15 έως τις 31 Μαΐου 2013.

Ωστόσο η συμπλοκή η οποία στάθηκε η αφορμή για να πάρει η υπόθεση το δρόμο της δικαιοσύνης, έγινε περί τις 20 Μαΐου σε παραλία της Ρόδου, με τη συμμετοχή 9 συνολικά ατόμων και είχε ως αποτέλεσμα ακόμη και τον τραυματισμό δύο ατόμων. Αφορούσε, Κινέζους και Νιγηριανούς που ήρθαν στο νησί προκειμένου «πουλήσουν» προστασία!

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, επρόκειτο για 4 Κινέζους, 1 αλλοδαπό από τη Νικαράγουα και 4 Νιγηριανούς οι οποίοι ήρθαν στη Ρόδο από την Αθήνα προκειμένου να «ξεκαθαρίσουν» την κατάσταση με δύο αλλοδαπούς από τη Κίνα οι οποίοι κάνουν μασάζ στις παραλίες. Οι νεοφερμένοι αλλοδαποί θέλησαν να πάρουν ποσοστό προκειμένου να… προστατεύσουν την «ασφάλεια» των επαγγελματιών.

Έτσι, ο 26χρονος – τότε- από τη Νικαράγουα, και οι δύο Κινέζοι ηλικίας 35 και 37 ετών, βρέθηκαν στην παραλία κοντά στο Ενυδρείο και απαίτησαν εκβιαστικά από τους δύο αλλοδαπούς από τη Κίνα 23 και 34 ετών αντίστοιχα να τους δώσουν μέρος των χρημάτων που κερδίζουν από το μασάζ που κάνουν για τη παροχή «προστασίας» από μέρους τους!

Προφανώς η «συμφωνία» δεν έκλεισε, αλλά αντίθετα σημειώθηκε συμπλοκή η οποία εξελίχθηκε πολύ άσχημα αφού βγήκαν ακόμη και μαχαίρια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 35χρονος Κινέζος και ελαφρά ο 34χρονος ομοεθνής του.

Σε βάρος τους ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου τους άσκησε ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε αρμοδίως.
protothema
Πηγή: Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *