ροή ειδήσεων

Κουντουρά: Θα επανεξετάσουμε το φόρο διαμονής, αν τα δημοσιονομικά το επιτρέψουν



Η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το φόρο διαμονής αν τα δημοσιονομικά της χώρας το επιτρέψουν, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM", η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

"Είναι κάτι το οποίο δεν μας χαροποίησε όταν μπήκε. Προσπάθησα να προστατεύσω τον τουριστικό κλάδο, όπως φαντάζομαι κάνει κάθε υπουργός για τον τομέα που ασχολείται. Θέσαμε το θέμα στον υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό και η δέσμευση η οποία υπάρχει είναι ότι εάν και εφόσον τα δημοσιονομικά μας το επιτρέψουν αυτόν τον φόρο θα τον επανεξετάσουμε", είπε η κ. Κουντουρά.

Αναφερόμενη στην 82η Διεθνή Έκθεση από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, η κ. Κουντουρά είπε ότι πρόκειται για ένα ραντεβού ιδιωτών που ενισχύει τόσο την τουριστική όσο και την επενδυτική ανάπτυξη αλλά και την πόλη.

Με αφορμή το γεγονός ότι η Κίνα είναι φέτος τιμώμενη χώρα, η υπουργός υπογράμμισε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν γίνει συστηματικές και στοχευμένες προσπάθειες για να "ανοίξει" η αγορά, με τελευταία επιτυχία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη την απευθείας σύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο που ξεκινάει τέλος Σεπτεμβρίου. "Η σύνδεση αυτή, από την air China, θα αλλάξει εντελώς τα δεδομένα, απλώς χρειάζεται λίγος χρόνος για να δούμε τα αποτελέσματά", είπε η υπουργός και επεσήμανε ότι: "Όταν ανέλαβα το 2015 τον τομέα του Τουρισμού, είχαμε μόνο 20.000 Κινέζους που είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας ενώ το 2016 ο αριθμός αυτός έφτασε τους 200.000", τόνισε. Σημείωσε ότι είναι μια αγορά με πολύ μεγάλη δυναμική και πως εκτιμά ότι ο αριθμός των Κινέζων τουριστών θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Τουρισμός από τις ΗΠΑ

Η υπουργός Τουρισμού σχολιάζοντας το γεγονός ότι στην 83η ΔΕΘ θα είναι τιμώμενη χώρα οι ΗΠΑ, υπογράμμισε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και προοπτική από την αμερικάνικη αγορά και πως έχουν ξεκινήσει ήδη οι προκρατήσεις για το 2018. "Στο παρελθόν οι ΗΠΑ ήταν μια δυνατή αγορά με την Ολυμπιακή που έκανε απευθείας πτήσεις. Όταν έκλεισε η Ολυμπιακή, οι απευθείας πτήσεις σταμάτησαν και η συγκεκριμένη αγορά χαλάρωσε. Το 2015 όταν πήγα για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, βρήκα μεγάλη υποστήριξη από την Εκκλησία και την Ομογένεια. Το 2016 βάλαμε πτήσεις για την περίοδο Απριλίου-Οκτωβρίου, με αποκορύφωμα την απευθείας σύνδεση Ντουμπάι- Αθήνα-Νέα Υόρκη, από την Emirates, η οποία θα λειτουργεί όλο το χρόνο", ανέφερε η ίδια.


Πάμε για 35 εκατομμύρια το 2020

Επίσης, η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι το 2017 έχει ξεκινήσει θεαματικά και πρόσθεσε ότι "Σχεδόν σε όλη την Ελλάδα οι πληρότητες αγγίζουν το 90%, οι διανυκτερεύσεις έχουν αυξηθεί πάρα πολύ ενώ έχουν έρθει τουρίστες από αγορές που έχουμε ανοίξει με υψηλό τουριστικό προϋπολογισμό και αυξήσαμε τα έσοδα. Αν ξεπεράσουμε τα 30. εκατο 2018 μέχρι το 2020 σε συνδυασμό με τις επενδύσεις που γίνονται, νομίζω ότι είναι εφικτό να φτάσουμε στα 35 εκατομμύρια".

Στόχος η σχολή ξεναγών σε Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα

"Το 2010 έκλεισαν οι σχολές ξεναγών ενώ το 2013 έκλεισε ο ΟΤΕΚ (Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) προκαλώντας ένα μεγάλο πλήγμα για την τουριστική εκπαίδευση, απαξιώνοντας δυστυχώς όλη την τουριστική εκπαίδευση", σημείωσε η κ.Κουντουρά.

Σε αυτήν τη φάση, όπως επεσήμανε η υπουργός, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και για τα ΙΕΚ αλλά και για τις σχολές μας σε Ρόδο και Κρήτη. "Βρήκαμε τους πόρους, αν και ήταν πολύ δύσκολο, και ανοίξαμε τη σχολή ξεναγών της Αθήνας. Πιστεύουμε ότι έγινε η αρχή και ότι θα καταφέρουμε να ανοίξουμε και τη σχολή της Θεσσαλονίκης αλλά και της Κέρκυρας", υπογράμμισε.



Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *