ροή ειδήσεων

Κραυγή απόγνωσης και προτάσεις από τους κατοίκους στους Αγίους Αποστόλους



Με πλήρη συναίσθηση των καθηκόντων μας ως ιερέας, ως εκκλησιαστική επιτροπή και ενορία των Αγ. Αποστόλων Ρόδου, που προσπαθούμε για το καλό, την ανάπτυξη και πρόοδο αυτής της ταλαιπωρημένης και εγκαταλελειμμένης συνοικίας των Αγ. Αποστόλων Ρόδου από τον Δήμο Ρόδου,

καθώς και την Περιφέρεια και γενικά από το ανάλγητο και καρεκλοκένταυρο ελληνικό κράτος, σας παραθέτουμε τις υπογραφές ενοριτών μας και κατοίκων των Αγ. Αποστόλων, ως απόδειξη της μεγάλης κινητοποίησης αυτής της ενορίας-συνοικίας για την ενεργοποίηση όλων των τοπικών μηχανισμών και υπηρεσιών της άρχουσας τοπικής μας κοινωνίας, ώστε να μπορέσετε να μας προσέξετε!!!

Δεν παρακαλούμε πλέον αλλά απαιτούμε!
Με την παρούσα επιστολή η ενορία των Αγίων Αποστόλων πόλεως Ρόδου, δια μέσου της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της θα θέλαμε να σας ευαισθητοποιήσουμε-ενημερώσουμε για ένα ήδη γνωστό πρόβλημα που αντιμετωπίζει καθημερινά η συνοικία των Αγίων Αποστόλων.

Είναι γεγονός ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στο νησί μας και ειδικότερα στη συνοικία μας, έχει λάβει σχεδόν ανεξέλεγκτη μορφή. Οι λόγοι για τους οποίους επικεντρώνεται το πρόβλημα σε αυτήν την περιοχή της πόλης είναι πολλοί και δεν κρίνεται σκόπιμο να αναλυθούν καθώς ήδη είναι γνωστοί (συνωστισμός, οικογ. προβλήματα, φτώχια, ανεργία, υποβάθμιση του περιβάλλοντος κ.λ.π.).

Απώτερος σκοπός της παρούσας επιστολής είναι να εισηγηθούμε και να προτείνουμε κάποια απαραίτητα μέτρα, που κατά την άποψή μας, θα εξομάλυναν τουλάχιστον την κατάσταση, καθώς στην πραγματικότητα τα ναρκωτικά είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα για την οριστική λύση του οποίου χρειάζεται η ενεργοποίηση όλων των συστατικών στοιχείων που συνθέτουν την ίδια την κοινωνία μας, γεγονός που μας παραπέμπει σχεδόν σε ουτοπικές καταστάσεις.

Στην καθημερινή πραγματικότητα όμως οι αρμόδιες αρχές μπορούν να λάβουν κάποια μέτρα, τα οποία όπως είπαμε θα δημιουργούσαν τουλάχιστον την αφετηρία για τη λύση του προβλήματος των ναρκωτικών και θα έκαναν τις συνθήκες διαβίωσής μας, περισσότερο ανθρώπινες.

1. Εντατικοποίηση των ελέγχων και της παρουσίας αστυνομικών στην συνοικία θα είχε σίγουρα αποτελέσματα, όσον αφορά στην καταστολή της διακίνησης των ναρκωτικών μέσα στους δρόμους και τα πάρκα. Ο υπαίθριος χώρος μπροστά από την εκκλησία, το παρακείμενο γήπεδο μπάσκετ, καθώς και ο χώρος μπροστά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΡ, κάτω Ηλιούπολη, τείνουν να γίνουν παραδοσιακοί χώροι διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

2. Με την απομάκρυνση των οικογενειών των αθίγγανων (ΡΟΜ) και την απελευθέρωση του χώρου κάτω από το λύκειο, με αποτελεσματικές ενέργειες των κατοίκων, παρακαλούμε για τη φύλαξη του χώρου και τη γρήγορη αξιοποίησή του, ώστε οι ενέργειες των κατοίκων να πιάσουν τόπο και να μην ξαναγυρίσουν οι αθίγγανοι με τα παραπήγματά τους.

3. Επίσης, προτείνεται η χορήγηση σχετικής άδειας από το Δήμο Ρόδου για τη δημιουργία πάρκου στη συγκεκριμένη εκκενωθείσα περιοχή και με δεδομένο ότι υπάρχουν ήδη εθελοντές που έχουν εκφράσει την επιθυμία να προσφέρουν υλικά (γαρμπίλι, τσιμέντο, ξύλινη περίφραξη κλπ) θα ήταν άμεσα εφικτό να γίνει ο παραπάνω χώρος τόπος αναψυχής και συγκέντρωσης όλων των κατοίκων της ενορίας των Αγ. Αποστόλων.


4. Περιποίηση, συντήρηση και καθαρισμός των κήπων που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της συνοικίας, καθώς και των ενδιάμεσων χώρων μεταξύ των πολυκατοικιών που παραμένουν αφύτευτα επί χρόνια.

5. Παραχώρηση των τίτλων ιδιοκτησίας στους καταληψίες της συνοικίας που έχουν ανάγκη τα σπίτια και τη δημιουργία επιτροπής, ώστε να εξετάσει περιπτώσεις κλειστών σπιτιών ή σπιτιών που είναι ενοικιασμένα από καταληψίες, που δεν τα έχουν ανάγκη, ώστε να δοθούν σε ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας. Ετσι μόνο θα μπορέσει ο δικαιούχος να συντηρήσει το σπίτι του και να αλλάξει την εικόνα της περιοχής.

6. Εξωτερικός καλλωπισμός των πολυκατοικιών και ομοιόμορφος χρωματισμός τους, θα βελτίωνε την ποιότητα ζωής της συνοικίας.

7. Δημιουργία εγκαταστάσεων προς στέγαση δημόσιων υπηρεσιών (πυροσβεστικής, αστυνομίας, ΙΚΑ) που θα βοηθούσε στην αναβάθμιση της περιοχής και της αποκέντρωσης του συγκοινωνιακού φόρτου.

8. Τέλος, δημιουργία ενός συνοικιακού συμβουλίου, για την ανάδειξη των προς επίλυση προβλημάτων της περιοχής, σε συνεργασία με την εκκλησία.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την επίδειξη της προσοχής στα παραπάνω αιτήματά μας.

Με βαθιά εκτίμηση
Οι κάτοικοι των
Αγ. Αποστόλων Ρόδου


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *