ροή ειδήσεων

Συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο οι έλεγχοι στα νησιά - «Λαβράκια» πιάνουν οι εφοριακοί σε όλη την Ελλάδα



Θα εξακολουθήσουν και μέσα στον Σεπτέμβριο, μήνας καλοκαιρινός και με αρκετή κίνηση στα ελληνικά νησιά οι έλεγχοιαπό εφοριακούς της ΑΑΔΕ, καθώς, όπως φαίνεται αρκετοί είναι οι καταστηματάρχες εκείνοι που συνεχίζουν τις οικονομικές παραβάσεις και στα τέλη της σεζόν.

''Αιχμή του δόρατος'' αυτή τη φορά θα είναι τα μεγάλα νησιά, όπως η Κρήτη, Ρόδος, Πάρος, Νάξος, όπου υπάρχει τουρισμός κατά την διάρκεια του πρώτου μήνα του φθινοπώρου, ενώ η Μύκονος θα αποτελέσει και αυτό το διάστημα ''σταθερή'' αξία στους ελέγχους. 

Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν ικανοποίηση για τη ''λεία'' του καλοκαιριού που πέρασε, με τα πρόστιμα να...εκτινάσσουν τα έσοδα σε εκατομμύρια ευρώ. 

Πάντως, ο Σεπτέμβριος ξεκίνησε... με το δεξί για την ΑΑΔΕ, καθώς οι εφοριακοί έπιασαν λαβράκια σε πολύ γνωστά μαγαζιά σε Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εστιατόριο Mediteraneo, στη Νάουσα της Πάρου, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι ενώ εκδίδονταν κανονικά αποδείξεις οι αρμόδιοι παρενέβαιναν στην ταμειακή μηχανή με αποτέλεσμα να μειώνουν με διάφορα κόλπα τον τζίρο της επιχείρησης.

Με τον τρόπο αυτόν, για το 2017 η επιχείρηση είχε αποκρύψει εισόδημα ύψους 166.000 ευρώ. Στο εστιατόριο επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο ενώ θα ακολουθήσει η επιβολή φόρων και προστίμων για το εισόδημα που δεν δηλώθηκε.

Την ίδια στιγμή, στο Club Αίγινα στην Σαντορίνη διαπιστώθηκε μη έκδοση αποδείξεων και ενώ την Κυριακή το μαγαζί σφραγίστηκε, την Δευτέρα οι αρμόδιοι της επιχείρησης το άνοιξαν. Το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθεί τελικά 10ήμερο λουκέτο.

Στο beach Bar Santana στην παραλία Παράγκα της Μυκόνου ο έλεγχος εντόπισε μη έκδοση 86 αποδείξεων. Το μαγαζί σφραγίστηκε για 48 ώρες.

Επίσης και σε δύο άλλες περιπτώσεις beach bar στις παραλίες Paradise στη Λιά της Μυκόνου επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο για μη έκδοση αποδείξεων.
Και τα βενζινάδικα στο στόχαστρο

Ίσως είναι η δεύτερη κατηγορία μετά τα κέντρα διασκέδασης, στην οποία στοχεύουν οι έλεγχοι των εφοριακών και που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες στα νησιά γνωρίζει ιδιαίτερη άνοδο στα έσοδα. 

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς και στα εν λόγω καταστήματα, στα οποία έχουν παρατηρηθεί σωρεία παραβάσεων με ''τσουχτερά'' πρόστιμα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *