ροή ειδήσεων

Αντιπρόεδρός στη DowDuPont ο Αντριου Λιβέρης από το Καστελόριζο



Δύο εβδομάδες μετά την συγκρότησή της στο νέο επιχειρηματικό σχήμα η εταιρεία DowDuPont Inc., εκτελεστικός αντιπρόεδρος της οποίας είναι ο ομογενής Αντριου Λιβέρης, αναθεωρεί τα πλάνα της σε ό,τι αφορά στη διάσπασή της σε τρεις εταιρείες, κίνηση που φαίνεται να εξομαλύνει τις αντιδράσεις που είχαν εγερθεί από μέρους στρατηγικών επενδυτών της.

Οπως γράφει η εφημερίδα «Wall Street Journal», το νέο σχήμα, που προήλθε από την συνένωση των εταιρειών Dow Chemical Co. και DuPont Co. στις 31 Αυγούστου, είχε σχεδιάσει από καιρό την διάσπασή του, μέσα στους επόμενους 18 μήνες, σε τρεις ξεχωριστές εταιρείες, για την γεωργία, τα χημικά προϊόντα και τα υλικά.

Η αναθεώρηση των σχεδίων έγινε από την εταιρεία συμβούλων McKinsey and Co, στελέχη της οποίας επισκέφθηκαν τα σημεία παραγωγής, ενώ συνομίλησαν και με 25 από τους μεγαλύτερους επενδυτές του σχήματος.

Ετσι, η νέα Dow θα φιλοξενήσει τα προϊόντα που προορίζονται για συσκευασίες, υποδομές κ.α., με ετήσιο τζίρο 40 δισεκατομμύρια δολάρια, νέα εταιρεία με προσανατολισμό στα χημικά προϊόντα θα αναλάβει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, με ετήσια έσοδα περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ θα παραμείνει ως έχει η επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο της γεωργίας, με ετήσια έσοδα 14 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η νέα αυτή εξέλιξη, με την αναδιάταξη των δραστηριοτήτων του επιχειρηματικού σχήματος, θα ενισχύσει -όπως εκτιμάται- το χρηματιστηριακό της προφίλ και παράλληλα θα διευρύνει τον όγκο εργασιών.

Ο ομογενής Αντριου Λιβέρης, όπως υπενθυμίζει η «Wall Street Journal», έχει δηλώσει ότι θα παραμείνει εκτελεστικός αντιπρόεδρος του σχήματος έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και θα αποσυρθεί τον επόμενο χρόνο.

Ο κ. Λιβέρης θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους Ελληνες στον χώρο των επιχειρήσεων παγκοσμίως. Με καταγωγή από το ακριτικό Καστελόριζο ξεκίνησε μια λαμπρή διαδρομή από την πόλη Ντάργουϊν της Αυστραλίας -όπου είχε μεταναστεύσει η οικογένειά του- και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να συνδέσει τ’ όνομα του με μεγάλες επιχειρηματικές κινήσεις.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *