ροή ειδήσεων

Κρέας 1 εκατ. από τη Βουλγαρία πήρε ελληνική «ταυτότητα»



Εκτός από τα κυκλώματα καυσίμων, καπνικών και παραποιημένων προϊόντων που έχουν «πέσει» στα δίχτυα των ελεγκτών της φορολογικής διοίκησης, εντοπίστηκε και κύκλωμα εισαγωγής κρεάτων από τη Βουλγαρία. Μάλιστα, το παράνομο κύκλωμα είχε εισαγάγει κρέατα αξίας 1 εκατ. ευρώ, τα οποία με την είσοδό τους στη χώρα μας πήραν και ελληνική «ταυτότητα»...
Ολα ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο ύστερα από ελέγχους που διενήργησε η υπηρεσία ειδικών ελέγχων Πατρών, η οποία εντόπισε το κύκλωμα εμπορίας κρεάτων από τη Βουλγαρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι πίσω από το κύκλωμα βρίσκονται δύο επιχειρήσεις ιδίων συμφερόντων με ίδια ημερομηνία έναρξης που διακινούσαν παράνομα κρέατα.

Από την κατάσχεση των ταμειακών μηχανών διαπιστώθηκε ότι την περίοδο 20 Φεβρουαρίου 2015 μέχρι 22 Ιουνίου 2017 δεν δήλωσαν πωλήσεις κρεάτων ύψους 1,71 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο οφειλόμενος ΦΠΑ στο ελληνικό Δημόσιο ξεπερνά τις 225.000 ευρώ. Ταυτόχρονα οι επιτήδειοι δεν υπέβαλλαν φορολογικές δηλώσεις, ενώ ξεγελούσαν το ελληνικό Δημόσιο υποβάλλοντας μόνο μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ.

Επειτα από έρευνα τριών μηνών, διαπιστώθηκε ότι οι επιχειρηματίες είχαν κάνει εισαγωγή κρεάτων ύψους 1 εκατ. ευρώ από τη Βουλγαρία, τα οποία εν συνεχεία ελληνοποιήθηκαν. Ηδη οι Αρχές έχουν απενεργοποιήσει τον ΑΦΜ ενδοκοινοτικών συναλλαγών των δύο επιχειρήσεων, προκειμένου να σταματήσουν το λαθρεμπόριο και η φοροδιαφυγή.

Ωστόσο, οι επιχειρηματίες έσπευσαν να ανοίξουν μια νέα επιχείρηση, καθώς όπως φαίνεται πρόκειται για δραστηριότητα με πολλά λεφτά. Συγκεκριμένα, στα μέσα Μαΐου προχώρησαν σε έναρξη εργασιών μιας ανώνυμης εταιρείας, η οποία ερευνάται από τις ελεγκτικές αρχές. Μάλιστα, αναζητούνται παρακλάδια του κυκλώματος εμπορίας κρεάτων.

Πηγή: Kathimerini.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *