ροή ειδήσεων

Νοσ. Ρόδου: Επιπλέον κονδύλι 2 εκατ. ευρώ για ογκολογικά φάρμακα - Φροντίδα σε 280 ασθενείς



Επιπλέον κονδύλι ύψους 2 εκατ. ευρώ που αφορά σε φάρμακα καρκινοπαθών εξασφάλισε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Νοσοκομείο σήμερα, μπορεί να παράσχει ιατρική φροντίδα σε 280 ασθενείς με καρκίνο, ενώ στις αρχές του 2016 οι ασθενείς αυτοί ανήρχοντο στα 40 άτομα.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης αναλυτικότερα:

«Στην Ελλάδα του 2017, όπου οι δημοσιονομικοί περιορισμοί καθορίζουν σε ετήσια βάση τα όρια πιστώσεων ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου (ΚΑΕ), η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κατάφερε, μετά από μία αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία με τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου αλλά και το Υπουργείο Υγείας, να διασφαλίσει κατ' εξαίρεση, επιπλέον επιχορήγηση για τις δαπάνες Φαρμάκου κατά 2.000.000€.

Στην Ελλάδα του 2017, όπου οι πιστώσεις ανά κατηγορία δαπάνης βαίνουν μειούμενες, σημειώθηκε αύξηση κατά 40%, στις πιστώσεις φαρμάκου σε σχέση με το 2016, με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μεριμνά αδιαλείπτως για να μην αφήσει ούτε έναν από τους 280 καρκινοπαθείς που πλέον λαμβάνουν χημειοθεραπεία, δίχως την απαραίτητη φαρμακευτική κάλυψη.

Στην Ελλάδα του 2017, το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου έχει ήδη από το 2016 στο ανθρώπινο δυναμικό του εξειδικευμένο ιατρό ογκολόγο, προσφέροντας τις απαραίτητες υπηρεσίες στους καρκινοπαθείς, στον τόπο διαμονής τους, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία ετών.Τα δε ιατρικά περιστατικά που καλύπτει πλέον το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, με την έλευση της Ογκολόγου αυξήθηκαν ραγδαία, με το Νοσοκομείο πλέον να παράσχει ιατρική φροντίδα σε 280 ασθενείς με καρκίνο, ενώ στις αρχές του 2016 οι ασθενείς αυτοί ανήρχοντο στα 40 άτομα.

Στην Ελλάδα του 2017, η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και το υπουργείο Υγείας κατέβαλαν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια να παρακάμψουν οποιοδήποτε γραφειοκρατικό εμπόδιο και να προβούν στις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για την επαύξηση των απαραίτητων πιστώσεων και την έγκριση της 7ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού του Ενιαίου Φορέα Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου – Γ.Ν. – Κ.Υ. Κω – Γ.Ν. –Κ.Υ. Καλύμνου.

Στην Ελλάδα του 2017, η αλόγιστη και δίχως προγενέστερη επαρκή ενημέρωση κριτική δεν οδηγεί πουθενά, απλά αναπαράγει πρακτικές του παρελθόντος που δίχως άλλο συντηρούν τη μισαλλοδοξία και υπονομεύουν τη σύμπνοια που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας».

Σημειώνεται ότι η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κατήγγειλε πρόσφατα την πολιτική της κυβέρνησης στην υγεία για την καθυστέρηση αποστολής δύο φαρμάκων καρκινοπαθών, βάλλοντας εναντίον του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη. Σύμφωνα με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Ρόδου, Κατερίνα Χατζηστρατή, η καθυστέρηση οφείλεται στην τροποποίηση του προϋπολογισμού του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και τα φάρμακα αναμένονται στο Νοσοκομείο στις 6/10/2017.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *