ροή ειδήσεων

Εξαγορά στρατιωτικής θητείας από τα 33 προανήγγειλε ο Δ. Βίτσας



Τη δυνατότητα εξαγοράς της στρατιωτικής θητείας από τα 33 χρόνια, έναντι των 35 που προβλέπεται σήμερα, προανήγγειλε από τη Βουλή, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ρύθμιση με δημοσιονομικό όφελος.

Εκτός από την εν λόγω τροπολογία σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, επίκειται κι άλλη, η οποία θα προβλέπει μεγαλύτερο χρόνο αναβολής στράτευσης για τους διακριθέντες επιστήμονες στη χώρα μας, πέραν εκείνων του εξωτερικού, με στόχο τον περιορισμό του λεγόμενου«brain drain».

«Θα υπάρχει ένας κατάλογος ερευνητικών ιδρυμάτων, οι οποίοι είναι σε αντιστοιχία με το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα ο Δημόκριτος, όπου τα παιδιά που δουλεύουν εκεί και πιθανώς η δουλειά τους να έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από το να δουλεύει κάποιος στο Λονδίνο, να απολαμβάνουν την δυνατότητα μεγαλύτερης αναβολής στράτευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βίτσας, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου, που ρυθμίζει θέματα σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων

Eνημέρωσε ότι αναμένεται τροπολογία για την απονομή τιμητικά επιπλέον βαθμού σε αξιωματικούς πολεμικής διαθεσιμότητας που έχουν αναπηρία 100% και άνω.

Πηγή: Skai.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *