ροή ειδήσεων

Αναβαθμίζεται το παραλιακό μέτωπο της Ρόδου



Με το ποσό των 5 εκ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» (ΕΣΠΑ), το Δήμο Ρόδου, για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλεως Ρόδου.
Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε την απόφαση έγκρισης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης περιοχής Κόβα, Δήμου Ρόδου, προϋπολογισμού συνολικής δημόσιας δαπάνης 4.928.000 ευρώ, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ.
Το έργο, σκοπό έχει την ανάπλαση και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλεως Ρόδου με παράλληλη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην εν λόγω περιοχή.
Περιλαμβάνει κατασκευή παραλιακού πεζοδρομίου, χώρων στάθμευσης, πεζοδρόμους, ανάπλαση πλατειών και κατασκευή κόμβων, καθώς επίσης και δράσεις στήριξης νέων επιχειρηματιών και αυτοαπασχολούμενων και ολοκληρωμένες δράσεις/παρεμβάσεις για ευπαθείς ομάδες .
Η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης περιοχής Κόβα, Δήμου Ρόδου, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πλαίσιο των Αξόνων προτεραιότητας 1 (Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας) και 2 (Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση πόρων) και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Άξονα προτεραιότητας 4 (Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης).
Με δεύτερη απόφασή του, ο Περιφερειάρχης, ορίζει τον Δήμο Ρόδου ως Ενδιάμεσο Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», για την εν λόγω δράση, στον οποίο ανατίθεται η διαχείριση των 4.928.000 ευρώ, μέσω της ανάθεσης καθηκόντων και αρμοδιοτήτων για την αξιολόγηση και επιλογή των Πράξεων της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, περιοχής Κόβα.

ert

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *