ροή ειδήσεων

Νέο λιμάνι αποκτά η Σύμη



Ολοκληρώνονται μέχρι τις 15 Νοεμβρίου οι εργασίες για την κατασκευή του νέου λιμανιού της Σύμης στη θέση «Πέταλο» . Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο πνοής, για το νησί της Σύμης, που θα συμβάλει τα μέγιστα στην περαιτέρω αναπτυξιακή του προοπτική.

Τις εργασίες του έργου επιθεώρησε προ ημερών ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου Μιχάλης Χριστοδούλου ο οποίος συνοδευόμενος από την προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του Μαρίκα Δεληγιάννη , ενημερώθηκαν από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Μαρούλης για την πρόοδο του.

Με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Δωδεκανήσου» ο κ. Χριστοδούλου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των εργασιών του, και για το γεγονός ότι, το νέο λιμάνι της Σύμη θα παραδοθεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και θα τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του 2017. Αυτή την περίοδο τοποθετούνται οι πλάκες Καρύστου οι προσκρουστήρες , και κατασκευάζεται το τοιχίο οριοθέτησης του λιμένα προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργου και να γίνει λειτουργικό.

Από την νέα τουριστική περίοδο του 2018 η Σύμη , το κέντρο και το λιμάνι του νησιού θα αναβαθμιστούν και θα αποκτήσουν νέα όψη με τη λειτουργία του νέου λιμανιού. Στην αποβάθρα του ,πλέον θα ελλιμενίζονται σύγχρονα πλοία όπως, είναι τα κρουαζιερόπλοια , το Blue Starόταν προσεγγίζει το νησί καθώς και τα ημερόπλοια. Με τη λειτουργία του θα γίνει διαχωρισμός των εμπορικών και επιβατικών πλοίων δηλαδή όσα μεταφέρουν μόνο επιβάτες θα ελλιμενίζονται νυν λιμάνι του νησιού, και όσα μεταφέρουν και οχήματα στο νέο λιμάνι για την αποσυμφόρηση του κέντρου.

Με την ολοκλήρωση της αποβάθρας ,δημιουργείται στην Σύμη και μια λιμενική ζώνη 4.300 τ.μ, για την κατασκευή των χερσαίων εγκαταστάσεων του νέου λιμένα του νησιού ,οι οποίες και σχεδιάζονται καθώς περιλαμβάνονται στην επόμενη φάση του έργου.

Να σημειωθεί ότι, το νέο λιμάνι της Σύμης είναι ένα «ταλαιπωρημένο» έργο ,που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2012, από το δημοτικό λιμενικό ταμείο νότιας Δωδεκανήσου, που είναι και ο φορέας υλοποίησης του. Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 5.800.000 ευρώ και ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2008-2014. Όμως εξαιτίας των γραφειοκρατικών προβλημάτων, δεν κατέστη εφικτή η συνολική χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ, και μετά από παρέμβαση και προσπάθειες του περιφερειάρχη νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου ,σε συνεργασία με τον Μιχάλη Χριστοδούλου εξασφαλίστηκε η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του ,από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αποπεράτωση του.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *