ροή ειδήσεων

Ολοκληρώνεται ο καθαρισμός των φρεατίων ομβρίων υδάτων στο Δήμο Ρόδου



Ενισχύθηκαν οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΡ, σε Ιαλυσό και Αρχάγγελο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο καθαρισμός των φρεατίων στην πόλη της Ρόδου και τις δημοτικές ενότητες του νησιού, από μεικτά συνεργεία της ΔΕΥΑΡ, στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής προστασία του Δήμου Ρόδου, για την αντιμετώπιση κάθε πιθανού προβλήματος που μπορεί να προκύψει από τις βροχοπτώσεις της χειμερινής περιόδου.
Οι εργασίες εκτελούνται σύμφωνα με μελέτη και υπόδειξη της ΔΕΥΑΡ. Την επίβλεψη του συντονισμού των εργασιών έχει ο Αντιπρόεδρος κος Δημήτρης Καρατζίας, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο κο Αλέξανδο Μανωλάκη, κατόπιν εντολής του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου. Αναλυτικότερα, στις εργασίες που ξεκίνησαν από τις 10 Σεπτεμβρίου με τον καθαρισμό των φρεατίων, εντός και εκτός των σχολικών μονάδων του νησιού, επιχειρούν τέσσερα μεικτά συνεργεία και ένα αποφρακτικό μηχάνημα, αποτελούμενα από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, με σκοπό τον καθαρισμό και την απόφραξη των φρεατίων ομβρίων υδάτων στην πόλη της Ρόδου και τις δημοτικές ενότητες. Οι εργασίες αφορούν, τον καθαρισμό και την απόφραξη φρεατίων και την αποκομιδή και διάθεση φερτών υλικών στο ΧΥΤΑ Ρόδου, που αποτελεί χώρο επιτρεπόμενης απόρριψης. Οι τύποι των φρεατίων είναι με σχάρα, μόνα , διπλά και φρεάτια εγκάρσια. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο κέντρο της πόλης, το παραλιακό μέτωπο και στις συνοικίες: Ροδίνι, Καρακόνερο και Άγιος Νικόλαος και σχεδόν στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του νησιού, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να καλύψουν το σύνολο της πόλης.
Στην ενίσχυση του προσωπικού της ΔΕΥΑΡ, με την πρόσληψη των απολυμένων της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού, την ενίσχυση των αποκεντρωμένων διοικήσεων σε Ιαλυσό και Αρχάγγελο και στην ταχύτερη διεκπεραίωση των εργασιών ύδρευσης και άδρευσης, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο κος Καρατζιάς, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού των φρεατίων του Δήμου Ρόδου. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο καθαρισμός του κέντρου, των δημοτικών ενοτήτων, των σχολικών μονάδων του νησιού, των περιοχών περιμετρικά της πόλης και των συνοικιών και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί διαδικασία, που θα καλύψει το σύνολο του Δήμου Ρόδου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Καρατζιάς και συμπλήρωσε. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενισχύσουμε τη δύναμη της ΔΕΥΑΡ, με την επαναπρόσληψη των απολυμένων της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού, που θα ενισχύσουν τις αποκεντρωμένες διοικήσεις σε Ιαλυσό και Αρχάγγελο, με έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό».


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *