ροή ειδήσεων

Στο ΣτΕ συζητείται σήμερα το ασφαλιστικό



Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει, μεταξύ άλλων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, το Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η ΑΔΕΔΥ, Ενώσεις αποστράτων αξιωματικών, κ.λπ.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί, ως αντίθετος στο Σύνταγμα, στην πρώτη Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα του ΟΗΕ και στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο ο ασφαλιστικός νόμος 4387/2016, όσο και οι υπουργικές αποφάσεις: 1) για τον υπολογισμό της βάσης υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών των απασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών από 1-1-2017, 2) για την προθεσμία καταβολής από 1-1-2017 των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένων, ελεύθερων επαγγελματιών κ.λπ., 3) για τον «κανονισμό Οικονομικής Οργάνωσης και Λογιστικής Λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)», κ.λπ.

Πάντως, έξω από το δικαστικό Μέγαρο του Συμβουλίου της Επικρατείας υπάρχει συγκέντρωση εργαζομένων και συνταξιούχων.

Όπως επισημαίνει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, ήδη 1,2 εκατ. συνταξιούχοι ζουν με κάτω από 500 ευρώ κύρια σύνταξη «αφού ο νόμος Κατρούγκαλου -με τα 22 ψαλίδια- έφερε δραματικές μειώσεις στις συντάξεις».


«Δραματικές», σύμφωνα με τους συνταξιούχους, είναι οι μειώσεις στις επικουρικές, στις συντάξεις χηρείας, στο ΕΚΑΣ, στα εφάπαξ, στα μερίσματα κ.ά..

Λόγω της κινητοποίησης κλειστό είναι το αριστερό ρεύμα της Πανεπιστημίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *