ροή ειδήσεων

Ανακοίνωση - Κάλεσμα προς τα Μαθητικά Συμβούλια της περιοχής μας



ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του χαρακτήριζε τις μαθητικές κινητοποιήσεις ως «τεχνητό θόρυβο», ώστε να απομονώσει τα δίκαια αιτήματά μας από τις τοπικές κοινωνίες. Τους αποδείξαμε ότι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει. Αυτή είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση και το υπουργείο, που νόμιζαν πως μπορούν να μας πιάσουν στον ύπνο. Έκαναν λάθος!

Χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες πήραν στα χέρια τους την οργάνωση κινητοποιήσεων. Με παραστάσεις διαμαρτυρίας, πορείες και καταλήψεις. Πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν για ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά, κόντρα στο θράσος της κυβέρνησης και του υπουργείου, να καταργούν εκατοντάδες ολιγομελή τμήματα, να μην προχωρούν σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Η επιτυχημένη παράσταση διαμαρτυρίας από τους μαθητές –τριες των ΕΠΑΛ της Ρόδου, τους εκπαιδευτικούς και τους εκπροσώπους γονέων, συντονισμένα με τις υπόλοιπες κινητοποιήσεις συμμαθητών μας στα νησιά, ανάγκασε κυβέρνηση, βουλευτές και Υπουργείο να δεσμευτούν για την άμεση έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων.

Στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία δεν υπάρχουν ολιγομελή τμήματα, υπάρχουν μόνο εκπαιδευτικές-μορφωτικές ανάγκες! Ο μαθητής να επιλέγει και να ολοκληρώνει τις σπουδές του στην ειδικότητα που επιθυμεί και έχει ανάγκη χωρίς εμπόδια. Δεν είναι νέα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα στο σχολείο!

Αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις της Υπουργού Τουρισμού κατά την επίσκεψή της στη Ρόδο στις 18-06-17, σχετικά με τις μνημονιακές δεσμεύσεις για τον περιορισμό κατά 10% κάθε χρόνο των εκπαιδευτικών! (Πηγή: Εφημ. Δημοκρατική Ρόδου). Η αλήθεια είναι πως η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού συνεχίζουν να χτυπάνε το δικαίωμά μας στη μόρφωση και τη ζωή.

Αντιμετωπίζουν την Παιδεία και την μόρφωσή μας ως Κόστος και όχι σαν Δικαίωμα! Βιώνουμε τα αποτελέσματά τους α) στην υποχρηματοδότηση των σχολείων, β) σε ελλείψεις βιβλίων στις ειδικότητες, την ώρα που κάποιοι από εμάς φέτος δίνουμε πανελλήνιες, γ) σε ανεπαρκείς υποδομές, χωρίς σύγχρονα μηχανήματα – εργαλεία στα εργαστήριά μας για να κάνουμε μάθημα, δ) σε ελλείψεις καθηγητών για την λειτουργία των ειδικοτήτων μας! Και σα να μην φτάνουν όλα αυτά πληρώνουμε εμείς και οι γονείς μας ένα σκασμό λεφτά από γραφική ύλη, φύλαξη μέχρι και υλικά που λείπουν από εργαστήρια!

Μόνο μέσα από αγώνες παλεύουμε τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και τη ζωή! Ότι κατακτήσαμε, το κερδίσαμε με τους αγώνες μας! Κάθε αγώνας αφήνει παρακαταθήκη για τους επόμενους! Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά!

Η Γενική Συνέλευση των μαθητών του Εσπ. ΕΠΑΛ Ρόδου, σύνταξε ένα πλαίσιο αιτημάτων. Θα αποσταλθεί σε όλα τα Μαθητικά Συμβούλια ΕΠΑΛ της περιοχής μας, για συζήτηση και συμπλήρωση με τα επιμέρους αιτήματα κάθε ΕΠΑΛ. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας … να είναι το Κοινό Πλαίσιο Αιτημάτων, ώστε να καλέσουμε όλους τους φορείς της περιοχής μας, για να πάρουν θέση και να υποστηρίζουν έμπρακτα τα αιτήματά μας για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία!

Έχουμε πείρα από αγώνες. Φέτος είμαστε ακόμα πιο δυνατοί! Μέσα από τα Μαθητικά μας Συμβούλια συνεχίζουμε … οργανώνουμε νέες κινητοποιήσεις.

Ρόδος, 18-10-2017


Ο Πρόεδρος           Ο Γραμματέας

Μισσός Μιχαήλ    Αρβανίτης Δημήτρης


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *