ροή ειδήσεων

Κυριάκος: «Κανένας καρκινοπαθής δε θα ξανασταθεί σε ουρά για φάρμακα»



«Είμαστε ένα λαϊκό κόμμα. Όχι ένα κόμμα της ελίτ και των επιχειρηματιών». Αυτό το μήνυμα επιχειρεί να στείλει η ΝΔ στους πολίτες στην αυριανή, τρίτη κατά σειρά προσυνεδριακή της εκδήλωση στα Ιωάννινα, η οποία αφορά τη στήριξη στις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Άλλωστε, αυτή είναι η μόνιμη κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, ότι δηλαδή η Δεξιά παράταξη εκπροσωπεί κυρίως τους οικονομικά δυνατούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, μία από τις κεντρικές δεσμεύσεις της επόμενης Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που θα εξαγγείλει στο αυριανό Προσυνέδριο στα Ιωάννινα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι κανένας καρκινοπαθής δεν θα ξαναστηθεί σε ουρά για να πάρει τα φάρμακά του αλλά θα του παραδίδονται στο σπίτι του.


Το ίδιο θα συμβεί, σύμφωνα με την ΝΔ, και για όσους πολίτες πάσχουν από κάποια σοβαρή χρόνια πάθηση και σήμερα ταλαιπωρούνται, με απάνθρωπο τρόπο, στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

Πηγές της Πειραιώς σημειώνουν πως αυτό είναι μία απάντηση στη ντροπιαστική διαδικασία, την οποία έχει αναιτίως επιβάλει στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνεται ότι η κατ’ οίκον διανομή των φαρμάκων στους καρκινοπαθείς και στους πολίτες με σοβαρές χρόνιες παθήσεις (ρευματοπάθεια, σκλήρυνση κατά πλάκας) έχει ασήμαντο κόστος, το οποίο ήδη υπολογιστεί από τη ΝΔ. Μάλιστα, ο τομέας Υγείας του κόμματος έχει ήδη επεξεργαστεί τους τρόπους, έτσι ώστε να φτάνουν εγκαίρως τα φάρμακα στα σπίτια των ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη.

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει μεγάλη σημασία στο 3ο Προσυνέδριό της. Στόχος της Πειραιώς είναι να καταδειχθεί πως η ΝΔ όχι μόνο ενδιαφέρεται για τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες αλλά έχει πολλές προτάσεις για την ανακούφισή τους σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όπως επισημαίνεται από τη ΝΔ «το 3ο προσυνέδριο στα Ιωάννινα επικεντρώνεται στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν βρεθεί, κατά τη διάρκεια της κρίσης, σε μεγαλύτερη οικονομική δυσχέρεια και έχει στόχο να καταδείξει πως η φτώχεια μπορεί να ξεριζωθεί μόνον με δουλειές και όχι με προσωρινά και ψηφοθηρικά επιδόματα». Στη ΝΔ θεωρούν ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν από τις δημοσκοπήσεις είναι πολύ θετικά καθώς παγιώνεται η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζουν όμως πως η εκλογική της απήχηση θα πρέπει να διευρυνθεί προσεγγίζοντας όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ κατηγορεί τον κυβερνητικό συνασπισμό ότι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής λειτουργεί, δυστυχώς, σήμερα ως πρόσχημα για την οικοδόμηση ενός νέου πελατειακού Κράτους. Αλλά και στον τομέα της υγείας- σημειώνει η ΝΔ – «η ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας και η απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών στις αναμονές για φάρμακα, χειρουργεία και θεραπείες, είναι μερικά μόνον από τα συμπτώματα της πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ». Επιπλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση στηλιτεύει και τις κακές επιδόσεις των κυβερνώντων στην κοινωνική πολιτική.« Είναι ενδεικτικό ότι ελάχιστοι από όσους λαμβάνουν το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης καταφέρνουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας» τονίζεται.

Όσον αφορά τις προτάσεις της ΝΔ για τη στήριξη των αδύναμων πολιτών ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επισημάνει από τα Ιωάννινα την αναγκαιότητα επέκτασης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Άλλωστε, αναφέρθηκε σ’ αυτό και στην πρόσφατη ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

«Στο τρίτο μας Προσυνέδριο (από τα 7 συνολικά μέχρι το Τακτικό Συνέδριο στις 16 – 17 Δεκεμβρίου) θα μιλήσουμε για ένα θέμα κρίσιμο για την Παράταξή μας. Για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, αυτές που έχουν τραυματισθεί από την κρίση. Και εδώ θα παρουσιάσουμε τον τρόπο που εμείς σχεδιάζουμε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που το χρειάζονται. Γιατί είναι υποχρέωσή μας και ευθύνη μας να θέσουμε ως πρωταρχικό στόχο τη μείωση της φτώχειας στην Ελλάδα» σημείωσε. Και πρόσθεσε:

«Η φτώχεια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν αντιμετωπίζεται με οριζόντια επιδόματα. Ούτε με επιδοτήσεις. Η φτώχεια ξεριζώνεται με δουλειές. Αλλά, όσο οι επενδύσεις δεν έρχονται και δουλειές δεν υπάρχουν, μια πολιτική είναι δοκιμασμένη και αποτελεσματική. Και είναι η πολιτική του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Μια πολιτική που ξεκίνησε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, πολεμήθηκε στην αρχή από τον κ. Τσίπρα και την ανέστειλε προσωρινά. Χωρίς όμως να έχει εναλλακτική λύση».
Τρεις ενότητες

Το Προσυνέδριο θα εξελιχθεί σε τρεις ενότητες με τους εξής τίτλους
-Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που το έχουν ανάγκη
-Οι σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους-
-H επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση.

Στην πρώτη Συνεδρίαση με τίτλο «Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που έχουν ανάγκη» θα συζητηθεί η νέα πολιτική για την κοινωνική αλληλεγγύη, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, καθώς και πολιτικές για τη στήριξη νέων οικογενειών.

Στη δεύτερη ενότητα θα αναπτυχθεί το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης σε σχέση με τις οικονομικές προοπτικές και τις δημογραφικές μεταβολές και στην τελευταία ενότητα θα συζητηθούν οι σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας για όλους.

Για ακόμη μία φορά, στο Προσυνέδριο της ΝΔ έχουν κληθεί να μιλήσουν καθηγητές Πανεπιστημίου, επαγγελματίες και ειδικοί καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει να δείξει ότι ακούει την κοινωνία και διαμορφώνει το πρόγραμμα της μαζί με τους πολίτες.

Στο πλαίσιο των καινοτομιών που εγκαινίασε η ΝΔ σε τέτοιου είδους κομματικές διαδικασίες θα υπάρχει η δυνατότητα να τεθούν ερωτήματα στους ομιλητές και μέσω twitter, ενώ και αυτό το προσυνέδριο θα μεταδοθεί απ’ ευθείας μέσω ίντερνετ (livestreaming).

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου – Πεχλιβανίδη, καθηγήτρια στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Δημόσιο Δίκαιο με έμφαση στο δίκαιο της κοινωνικής προστασίας, η Μαρία Καραγιαννίδου, ερευνήτρια στο τμήμα Πολιτικής Υγείας του London School of Economics με εξειδίκευση στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης χρόνιων νοσημάτων για ηλικιωμένους, η Ιωάννα Περτσινίδου, συντονίστρια Προγραμμάτων για τη Φτώχεια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Praksis.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *