ροή ειδήσεων

Σύλληψη του αποστολέα του τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμο



Τον μπαλαντέρ της εγχώριας τρομοκρατίας θεωρουν ότι έχουν στα χέρια τους οι Αρχές. Πρόκειται για νεαρό ανδρα όπου συνελήφθη στο πλαίσιο των ερευνών για την αποστολή τρομοδεμάτων σε διάφορους στόχους στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στον Λουκά Παπαδήμο

Μετά από έρευνες συνελήφθη 29χρονος ο οποίος φέρεται να έχει σχέση με την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμου στις 25 Μαΐου 2017.


Από την έκρηξη που είχε προκληθεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, είχε τραυματιστεί ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό για περίπου τρεις μήνες.

Συνελήφθη στο Πολυτεχνείο, οπλοφορούσε, σε οικημα ιδιοκτησίας ή διαμονής του βρήκαν έτοιμους τρομοφακέλους και υλικά κατασκευής τους.

Τον θεωρουν ως μπαλαντερ της εγχωριας τρομοκρατίας καθώς υπάρχουν ενδείξεις και υπόνοιες ότι πέραν των δραστηριοτητων των πυρηνων της φωτιάς είχε επαφές ενδεχομενως και συνεργασία με την Πόλα Ρουπα και τον Επαναστατικό Αγώνα.

Υπενθυμίζεται πως η Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς είχε αναλάβει μόνο την αποστολή τρομοφακέλου στον Σόιμπλε και στο ΔΝΤ όπου ειχε τραυματιστεί μια υπάλληλος. Ακολούθως είχαν εντοπιστεί ακόμη 8 φάκελοι στο κεντρο διαλογης στο Κρυονέρι.

Συγκεκριμένα στις 16 Μαρτίου εντοπίστηκε φάκελος με εκρηκτικά στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με αποδέκτη τον Β. Σόιμπλε και γράμμα-βόμβα που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου. Οι γερμανικές αρχές είχαν εντοπίσει γενετικό υλικό για το οποίο και ενημέρωσαν τις Ελληνικές αρχές.

Λίγες μέρες μετά, (20 Μαρτίου) συνολικά οχτώ φάκελοι παγιδευμένοι με εκρηκτικά – πανομοιότυποι με τους δύο που εστάλησαν από τη Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Το χρονικό τηε επίθεσης στον Παπαδήμο στις 25 Μαίου

Η δολοφονική επίθεση έγινε λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα ο Λουκάς Παπαδήμος, όταν εξερράγη μέσα στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε φάκελος παγιδευμένος με εκρηκτικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρώην πρωθυπουργός και οι δύο υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος που επέβαιναν επίσης στο όχημα.

Την στιγμή της έκρηξης, το όχημα βρισκόταν σταματημένο στο φανάρι της οδού 3ης Σεπτεμβρίου στην διασταύρωσή της με την οδό Μάρνη, ενώ από πίσω βρισκόταν ένα συνοδευτικό όχημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο φάκελο, ο οποίος περιλαμβανόταν στην αλληλογραφία του κ. Παπαδήμου την οποία παρέλαβε από την Ακαδημία Αθηνών. Την στιγμή της έκρηξης κ. Παπαδήμος ήταν καθισμένος στη θέση του συνοδηγού του οχήματος. Φωτογραφία: Eurokinissi
Η ανακοίνωση της διοίκησης του Ευαγγελισμού

«Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους» καταλήγει η ανακοίνωση.
Αποκλειστική φωτογραφία της Εφημερίδας των Συντακτών από την μεταφορά του κ. Παπαδήμου στο ασθενοφόρο πριν την μεταφορά του στον Ευαγγελισμό.
H αλληλογραφία του κ. Παπαδήμου, πριν παραλειφθεί από τον πρ. πρωθυπουργό είχε σταλεί από την Ακαδημία Αθηνών στην Βουλή των Ελλήνων για έλεγχο ασφαλείας και στην συνέχεια επιστράφηκε στην Ακαδημία, απ' 'όπου ο κ. Παπαδήμος την παρέλαβε.
Ο πρώην πρωθυπουργός άρχισε να ανοίγει τους φακέλους όταν το όχημα ήταν εν κινήσει. Στο ίδιο όχημα επέβαιναν 2 υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ στο όχημα της συνοδείας επέβαιναν δύο αστυνομικοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις πρόσφατες αλλαγές, η φρουρά του κ. Παπαδήμου, μειώθηκε από 12 άνδρες σε 8.
Ενδεικτικό της ισχύος της έκρηξης είναι το γεγονός ότι ράγισαν τα αλεξίσφαιρα παράθυρα του αυτοκινήτου, ενώ έχουν ανοίξει και οι αερόσακοι.
Σε κλοιό το όχημα, στο σημείο η αντιτρομοκρατική

Αμέσως μετά την έκρηξη, η περιοχή στην συμβολή της Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Επιτόπου έσπευσαν 4 πυροσβεστικά οχήματα. Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και της σήμανσης έφτασαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή. Φωτογραφία: Eurokinissi


Το μπαράζ με τους φακέλους και η λίστα της Πόλας Ρούπα

Τον περασμένο Ιανουάριο λίγες μέρες μετά την σύλληψη της Πόλας Ρουπα σε σπίτι στην Ηλιούπολη, έγινε γνωστό ότι βρέθηκαν σημειώσεις της που αφορούσαν τον κ. Παπαδήμο και άλλους πολιτικούς.

Συγκεκριμένα , σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, είχαν βρεθεί χειρόγραφες σημειώσεις που αφορούσαν τον Λουκά Παπαδήμο, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη.






Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *