Στο τελικό στάδιο για την πιστοποίηση του, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης, είναι το ροδίτικο μελεκούνι.
Η απόφαση για την πιστοποίηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της ΕΕ στις 24 Αυγούστου.
Αν εντός τριών μηνών δεν υποβληθούν ενστάσεις, τότε η διαδικασία θα είναι ολοκληρωμένη και το ροδίτικο προϊόν θα είναι πιστοποιημένο σε επίπεδο ΕΕ.
Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι αντίστοιχες διαδικασίες για το κρασοτύρι της Κω, το λόπι της Κατταβιάς και τη σιτάκα της Κάσου, ενώ σε αρχικό στάδιο βρίσκεται το μέλι της Καλύμνου.
ερτ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.